Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/03/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►FEATURES:  H SAMSUNG ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

AV BLOG 

SITE MAP


H Samsung παρουσίασε νέα προιόντα στην Ευρωπαική αγορά
09.03.2006
Με την συνέντευξη τύπου να πραγματοποιήται την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, ο αντιπρόεδρος της Samsung Jong-Jong Yun είχε την δυνατότητα να απευθυνθεί σε ένα μεγάλο (όσο και ξεκούραστο) ακροατήριο.  Οντας μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες (επιδεικνύοντας ανάπτυξη που υπολογίζεται στο 186% μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια), η Samsung σύμφωνα με τον Jong-Jong Yun έχει σαν στόχο να δημιουργήσει προιόντα που βελτιώνουν την ζωή των καταναλωτών.  Η αλήθεια είναι ότι το βάρος δίνεται σε συσκευές που προσφέρουν ευκινησία στον χρήστη τους, γι' αυτό άλλωστε και οι πιο ηχηρές παρουσιάσεις της εταιρίας αφορούσαν σε δύο κινητά τηλέφωνα: Το πρώτο παγκοσμίως με φωτογραφική μηχανή των 10 Megapixels (SCH-B600) και το πρώτο, επίσης, που χρησιμοποιεί σκληρό δίσκο 8GB ως μέσο αποθήκευσης.  Αφήνοντας τις "παγκόσμιες πρώτες", πάντως, η Samsung επέδειξε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα και στον χώρο της οπτικοακουστικής διασκέδασης.  Σίγουρα η πρώτη 82άρα τηλεόραση με πάνελ LCD δεν είναι (χμμμ...) ακριβώς "mobile" συσκευή αλλά έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον: Εκτός του ότι είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη σε διαγώνιο τηλεόραση του είδους της, χρησιμοποιεί ως φωτεινή πηγή LED κάτι που εξασφαλίζει μικρότερη κατανάλωση, μικρότερο όγκο και προσφέρει μεγαλύτερες γωνίες θέασης.  Η Samsung έχει -προφανώς- επενδύσει στην υπόθεση LED αφού επέδειξε και τον αντίστοιχο προβολέα: Μία ιδιαίτερα μικρή συσκευή μεικτής χρήσης βασισμένη σε DLP.  Στα νέα (για την Ευρώπη) προιόντα θα πρέπει να προστεθεί, τέλος και το πρώτο BD player της εταιρίας.  Ρίξτε μία ματιά στα highlights που ακολουθούν:
Οι άνθρωποι της Samsung στο πάνελ που δημιουργήθηκε για να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Η μεγαλύτερη αυτή την στιγμή τηλεόραση LCD, με διαγώνιο 82 ιντσών και φωτεινή πηγή LED.
H σειρά Bordeaux περιλαμβάνει τηλεοράσεις με πάνελ 26, 32 και 40 ιντσών. Αυτό είναι το BD-P1000, το πρώτο Blu-ray Disc player της εταιρίας. Ανεβαίνει μέχρι τα 1080p μέσω HDMI και θα είναι διαθέσιμο τον Σεπτέμβριο, με τιμή κοντά στα 1000 ευρώ.

Μελέτη υψηλής αισθητικής για το ολοκληρωμένο πολυκαναλικό σύστημα ΗΤ-ΧQ100 το οποίο διαθέτει και USB. Από τα σημαντικότερα προιόντα της παρουσίασης: To MP3 player YP-Z5, με ενσωματωμένη μνήμη flash 4GB, οθόνη 1.8 ιντσών και αυτονομία 35 ωρών.
Το Q1 είναι η πρόταση της Samsung για το υπερ-φορητό PC: διαθέτει οθόνη 7 ιντσών, υποστηρίζεται από Windows XP (στην ειδική έκδοση για Tablets) και (φυσικά)  "παίζει" τα πάντα. Ο SP-P300M είναι DLP με LED, ζυγίζει 700 γραμμάρια, έχει λόγο αντίθεσης 1000:1 και μπορεί να προβάλει ακόμη και κάδρο 16:9  12.5 ιντσών με προοδευτική σάρωση από απόσταση 50 εκατοστών.
Η ιδέα πίσω από τα camcorders VP-X210L/WL είναι η handsfree δεύτερη κάμερα που προσφέρουν, η οποία προσφέρει μεγάλη ευελιξία, ειδικά σε λήψεις action. H SC/VP-MS1x είναι μία μηχανή λήψης πολλαπλών χρήσεων: μπορεί να αποθηκεύσει βίντεο, φωτογραφίες, ήχο σε φορμά MP3 και να χρησιμοποιοηθεί ως voice recorder, εξωτερικό μέσο αποθήκευσης και web camera.
ΙΝFO: Samsung Electronics Hellas, τηλ.:  210-689.6235/9, Fourlis Trade, τηλ.: 210-629.3001, web: http://www.samsung.com, http://www.fourlistrade.gr/

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr