Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/12/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►AΡΘΡΑ►ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ FRANCOIS PHEULPIN ΤΗΣ DVDO... 

AV BLOG 

SITE MAP


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Francois Pheulpin (Anchor Bay, DVDO)
Η DVDO είναι ένας από τους γνωστότερους κατασκευαστές εξωτερικών επεξεργαστών βίντεο, στις δυνατότητες των οποίων δεν περιλαμβάνεται μόνο το scaling και το de-interlacing αλλά και μια σειρά από τεχνολογίες που υπόσχονται καλύτερη εικόνα. Πώς αντιμετωπίζει η εταιρία την σταδιακή μεν αλλά βέβαιη μετάβαση της αγοράς στις πηγές υψηλής ευκρίνειας; Ποιά θα είναι η αποστολή του επεξεργαστή στο κοντινό μέλλον και τι θα πρέπει να περιμένουμε σε επίπεδο τιμών; Είναι καλή ιδέα η χρήση των ενσωματωμένων επεξεργαστών που συναντάμε -όλο και πιο συχνά- στις διάφορες συσκευές; Σε ποιά φάση βρίσκεται αυτή την στιγμή η τεχνολογία του βίντεο; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις οι οποίες απαντώνται στις σελίδες που ακολουθούν από τον Francois Pheulpin της Anchor Bay/DVDO.
Συνέντευξη: Δημήτρης Σταματάκος
Μιλήστε μου λίγο για την Anchor Bay και ειδικότερα για την σχέση της με την DVDO...
To τμήμα της εταιρίας για το οποίο εργάζομαι αποτελούσε πριν από λίγα χρόνια την Silicon Image, μια εταιρία που ειδικευόταν σε επεξεργαστές ψηφιακής εικόνας. Η DVDO αγόρασε από την Silicon Image το κομμάτι των scalers πριν από δέκα περίπου χρόνια. Στην συνέχεια η Anchor Bay αγόρασε την DVDO, οπότε τώρα εργάζομαι, στην ουσία για την Anchor Bay.
Ποιές είναι, την στιγμή αυτή οι δραστηριότητες της DVDO;
Αυτή την περίοδο έχουμε δύο βασικούς κλάδους προϊόντων  με τους οποίους ασχολούμαστε, τον κλάδο τον ολοκληρωμένων, έτοιμων συσκευών, όπως είναι η σειρές iScan και  VP και των προϊόντων OEM όπου προσφέρουμε τεχνολογία και κατασκευάζουμε συστήματα για άλλους πολύ γνωστούς κατασκευαστές όπως είναι η Cineversum, Dreamvision. Ο πιο πρόσφατος, επώνυμος, πελάτης μας είναι η Meridian η οποία χρησιμοποιεί την δική μας τεχνολογία, απλώς αλλάζει την αισθητική της συσκευής.
Αυτό είναι λίγο περίεργο, γιατί από ότι γνωρίζω η Meridian αγόρασε και την Faroudja...
Ναι, είναι αλήθεια, αλλά η συγκεκριμένη ασχολείται περισσότερο με την κατασκευή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.  Αυτός είναι ένας τομέας με πολύ μεγαλύτερα οικονομικά μεγέθη σε σχέση με τον τομέα των έτοιμων συσκευών. Σκεφτείτε ότι κατασκευάζουν και πωλούν τσιπς σε μεγάλους κατασκευαστές όπως είναι η Philips και η Toshiba. Είναι επόμενο, λοιπόν, να προτιμούν να μένουν πιο πίσω στις ολοκληρωμένες συσκευές. Από ότι επίσης γνωρίζω, αρκετοί από τους μηχανικούς τους έχουν αποχωρήσει. Από την άλλη πλευρά, εμείς στην DVDO, είμαστε περισσότερο προσανατολισμένοι στο τελικό προϊόν Παρουσιάζουμε κάθε ενάμιση περίπου χρόνο προϊόντα με νέες δυνατότητες όπως ο DV50Pro ο οποίος είναι πιστοποιημένος κατά ISF και ΤΗΧ. Είναι μόλις το δεύτερο προϊόν εικόνας το οποίο λαμβάνει πιστοποίηση THX Video. Μας πρόλαβε μόνο η Runco με τον προβολέα της! Επομένως τους εξυπηρετούμε καλύτερα στο συγκεκριμένο κομμάτι! Σημειώστε ακόμη ότι κάποιες εταιρίες, όπως η JVC δεν βάζουν καν τον λογότυπό τους στους επεξεργαστές μας. Προτιμούν να τους πωλούν ως bundles με το δικό μας σήμα.
Ποιός είναι ο δεύτερος κλάδος προϊόντων σας;
Όπως και η Faroudja, έχουμε κι εμείς ένα κομμάτι που ασχολείται με τα ολοκληρωμένα κυκλώματα και αν ρίξετε μια ματιά στις δραστηριότητές μας θα δείτε ότι κι εκεί εξυπηρετούμε αρκετούς από τους γνωστούς κατασκευαστές, όπως είναι η Marantz και η Toshiba.  H επόμενη γενικά συσκευών HD-DVD θα έχει δική μας τεχνολογία να “τρέχει” στο εσωτερικό, ενώ στις εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε θα πρέπει να συμπεριλάβω την Teac, με τις συσκευές της κορυφαίας σειράς Esoteric και την Yamaha.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία Blu-ray και HD DVD players κάνουν καλή δουλειά στον τομέα του de-interlacing, εμείς κάνουμε καλύτερη, επιβεβαιώνοντας την άποψή μας ότι ένας εξωτερικός επεξεργαστής υπερέχει.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια ένα scaler ή ένας εξωτερικός επεξεργαστής βίντεο ήταν μια συσκευή που απευθυνόταν στον απαιτητικό χρήστη. Σήμερα, ακόμη και μικρού κόστους players ανεβαίνουν μέχρι τα 1080p. Ποιό θεωρείτε ότι είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα έναντι αυτού του ανταγωνισμού;
Είναι αλήθεια ότι γίνομαι συχνά αποδέκτης αυτού του προβληματισμού. Πολλοί με ρωτούν “γιατί επιμένετε στους εξωτερικούς επεξεργαστές όταν όλες οι συσκευές έχουν ενσωματωμένο κάτι παρόμοιο από το εργοστάσιο;”. Η απάντησή μου σε αυτό είναι, καταρχήν, η παρατήρηση ότι όλοι οι σοβαροί κατασκευαστές προβολικών συστημάτων χρησιμοποιούν εξωτερικούς επεξεργαστές, δικούς τους ή OEM και η τάση αυτή δείχνει να εξαπλώνεται. Στην συνέχεια μπορώ να χρησιμοποιήσω το προφανές επιχείρημα ότι εμείς σχεδιάζουμε και πωλούμε μόνο τον επεξεργαστή. Φανταστείτε ένα player που στοιχίζει 200 ευρώ. Σε αυτές τις κατηγορίες τιμής, ο σχεδιαστής κάνει αναγκαστικά συμβιβασμούς και εμείς πιστεύουμε ότι η οικονομία ξεκινά συνήθως από το τσιπ που κάνει το de-interlacing και το scaling. Ο κατασκευαστής θεωρεί ότι μια χαμηλού κόστους λύση είναι επαρκής για αυτή την κατηγορία τιμής.  Από την άλλη, η δική μας λύση, μπορεί να είναι ακριβότερη, αλλά είναι καλύτερη!
Και αυτό είναι κάτι που φαίνεται;
Χωρίς αμφιβολία ναι. Αν δείτε την ποιότητα της επεξεργασίας σε μια τυπική τηλεόραση plasma, δεν είναι καθόλου ικανοποιητική. Μπορείς, πάντα, να συνδέσεις ένα DVD player και να δεις αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς από ένα προϊόν μερικών χιλιάδων ευρώ.  Εμείς με κάθε επεξεργαστή προσφέρουμε και ένα δίσκο-τεστ μέσω του οποίου, πολύ απλά, μπορεί ο χρήστης να διαπιστώσει με τα μάτια του τις διαφορές. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δεις τι είναι το upscaling, το de-interlacing και πώς γίνονται τελικώς όλες αυτές οι επεξεργασίες...
Τί είναι αυτό που κάνει έναν επεξεργαστή, επεξεργαστή κορυφαίας ποιότητας;
Θα ξεκινούσα από την πληρότητα των δυνατοτήτων του. Εμείς στην DVDO δεν φτιάχνουμε απλά scalers και de-interlacers. Προσφέρουμε στον καταναλωτή μια πλήρη συσκευή που μπορεί να διαχειριστεί σήματα ήχου και εικόνας και μπορεί να αποτελέσει το κέντρο του συστήματός του. Αν, πάντως, περιορίσουμε τα κριτήρια στην ποιότητα επεξεργασίας, θα έλεγα, βεβαίως, ότι ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιήται και η υλοποίησή στης σε τσιπ. Για παράδειγμα, ένας καλός επεξεργαστής πρέπει να πραγματοποιεί σωστό de-interlacing σε όλες τις cadence που μπορεί να χρησιμοποιηθούν και όχι άλλοτε να λειτουργεί σωστά και άλλοτε όχι. Είναι λίγοι οι επεξεργαστές που περνούν με επιτυχία το τεστ αυτό και οι δικοί μας είναι μέσα σε αυτούς.
Στην επόμενη σελίδα: Tί κάνει ένας κατασκευαστής scalers όταν οι πηγές γίνουν HD;
 

 

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr