Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/01/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►AΡΘΡΑ►ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ CES 2006...

AV BLOG 

SITE MAP

Las Vegas 5-8 Ιανουαρίου

CES 2006

Πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο 5 έως 8 Ιανουαρίου 2006 το Consumer Electronics Show, παραδοσιακά η πρώτη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών της χρονιάς.  Με 2.500 εκθέτες στους οποίους περιλαμβάνονται οι μεγάλες εταιρίες consumer electronics καθώς και ένας σημαντικός αριθμός ειδικών κατασκευαστών, η εφετεινή CES υπήρξε ένα καλό δείγμα για την πορεία που αναμένεται να ακολουθήσει ο χώρος του Audio/Video το 2006.  Μετά την περισυνή μάχη για το μερίδιο των συστημάτων προβολής υψηλής ευκρίνειας (που άρχισε σαφώς να ενδιαφέρει και την ευρωπαική αγορά πλέον), εφέτος η προσοχή στράφηκε στις πηγές υψηλής ευκρίνειας, με την BDA να ανακοινώνει το κλείσιμο της προδιαγραφής του Blu-ray disc, αρκετές εταιρίες να επιδεικνύουν ή να ανακοινώνουν τα πρώτα τους μοντέλα και κινηματογραφικές εταιρίες να παρουσιάζουν τις πρώτες λίστες με τίτλους. Το διαδίκτυο και η δυνατότητα νόμιμου downloading απασχόλησε πολύ όσους εμπλέκονται με τις σχετικές τεχνολογίες, χωρίς πάντως να λειψουν και οι κλασικές κόντρες της διαγωνίου (με την Panasonic να επιδεικνύει τo πρώτο pdp 103 ιντσών, κ.λπ, κ.λπ). Σύμφωνα με τον απολογισμό των διοργανωτών 150.000 επισκέπτες πέρασαν από τους πολλούς χώρους της CES εκπροσωπώντας 110 χώρες.
O ψηφιακός ενισχυτής της Flying Mole
Χρησιμοποιώντας τεχνολογία PWM και αποδίδοντας 30w/4Ω ανά κανάλι, ο CA-S3 είναι ένας μικρός audiophile ολοκληρωμένος ενισχυτής που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως φορητός... Αυτή η μανία με το iPod έχει αρχίσει να γίνεται εκνευριστική, πάντως...
Optoma HD72
O νέος προβολέας της Optoma χρησιμοποιεί το DarkChip2 (16:10), τροχό επτά τομέων και επεξεργασία χρώματος δέκα bit ανά συνιστώσα για να προβάλει εικόνες 1280x768, ανεβαίνοντας στα 720p και αποδίδοντας λόγο αντίθεσης 5000:1 και φωτεινότητα 1300 lumens.
Nέα προιόντα από την Simaudio
H Simaudio παρουσίασε τον προενισχυτή P-7 με σχεδίαση dual mono, τον μονομπλόκ W-7 με ισχύ 500w/8Ω, 750W/4Ω, τον ολοκληρωμένο ενισχυτή i 5.3 (εξέλιξη του γνωστού i-5) και την εξέλιξη του Moon Eclipse με κωδικό CD 5.3, ένα CD player με upsampling 8x (στα 352.8kHz) και μετατροπείς 24bit/192kHz.
Vidikron Vision Model 90
Η Vidikron παρουσίασε τον Model 90, έναν προβολέα στην κατηγορία των 20.000 δολλαρίων, ο οποίος χρησιμοποιεί τρία DLP για να προβάλει κάδρα 1280x720, διαθέτει τον επεξεργαστή Imagix και μπορεί να υποστηρίξει το πακέτο CineWide/AutoScope έναν συνδυασμό αναμορφικών οπτικών και λογισμικού που επιτρέπει την προβολή αναλογιών Cinemascope (2.35:1) χωρίς απώλειες στην ανάλυση.
Νέα σειρά καλωδίων από την Nordost
Η εταιρία επέδειξε την σειρά Norse η οποία  περιλαμβάνει τέσσερα καλώδια (Interconnect και ηχείων) με τις ονομασίες Baldur, Heimdall, Frey και Tyr, όλες εμπνευσμένες από θεούς της Νορβηγικής μυθολογίας. Τα νέα καλώδια χρησιμοποιούν την τεχνολογία Mono-Filament η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στα κορυφαία Valhalla. Η εταιρία παρουσίασε επίσης το Vidar, μία συσκευή για το "στρώσιμο" (burn-in) των καλωδίων της που χρησιμοποιεί μία σειρά από ειδικά σήματα.  Το "στρώσιμο" με το Vidar θα προσφέρεται ως υπηρεσία από τους dealers (με κάποιο κόστος) και μάλιστα η εταιρία προτείνει να είναι και... τακτικό. Κάθε δύο μήνες.
DVD+R DL από την Verbatim
Η Verbatim παρουσίασε για πρώτη φορά εγγραφόμενα DVD (σε φορμά +R) δύο στρώσεων διαμέτρου 8 εκατοστών. Οι νέοι δίσκοι έχουν χωρητικότητα 2.6GB και θα κυκλοφορήσουν την άνοιξη του 2006 ταυτόχρονα με camcorders που θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.  Oι δίκοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από κάθε drive που υποστηρίζει εγγραφή +R/DL.
Νέα μοντέλα στην σειρα Aquos
Η Sharp ανακοίνωσε τρείς νέες τηλεοράσεις για την αμερικανική αγορά.  Οι νέες συσκευές θα έχουν διαγωνίους 45, 37 και 32 ιντσών αντίστοιχα με τις δύο πρώτες να υποστηρίζουν προβολές 1080p και την 32άρα να ανεβαίνει μέχρι τα 1366x768. Οι νέες συσκευές βασίζονται στα πάνελς LCD της εταιρίας (ASV) τα οποία προσφέρουν λόγο αντίθεσης 1200:1 και χρόνους απόκρισης 6mS.
H ΚΕF παρουσίασε το KIT200
Μετά την επιτυχημένη καριέρα του KIT100 (του συστήματος περιβάλλοντος ήχου με δύο μόνο ηχεία) η ΚΕF παρουσίασε το ΚΙΤ200, ένα πολυκαναλικό -αυτή τη φορά- σύστημα που βασίζεται όμως σε παρόμοια λογική: Διαθέτει ένα κεντρικό σύστημα (πηγή/αποκωδικοποιητή/δέκτη, συμβατό με DVD, DVD+R/RW, -R/RW, CD, CD-R/RW, CD-MP3) ηχεία τεχνολογίας Uni-Q και υπογούφερ το οποίο ενσωματώνει τους τελικούς ενισχυτές για όλα τα κανάλια.
Νέα γενιά DVD Camcorders από την Hitachi
Η εταιρία παρουσίασε στην CES την έκτη γενιά μηχανών λήψης που χρησιμοποιούν DVD.  Στην νέα σειρά περιλαμβάνονται οι DZGX3300A, DZGX3200A,DZGX3100A και  DZBX35A. Oλες οι μηχανές είναι συμβατές με DVD-R/RW, DVD+RW και DVD-RAM ενώ υποστηρίζουν και κάρτες SD.
H Samsung ανακοίωσε το πρώτο BD player
To BD-P1000 αναμένεται στην αμερικανική αγορά στην αρχή της άνοιξης με κόστος στην περιοχή των 1000 δολλαρίων.  Θα μπορεί να αναπαράγει δίσκους Blu-ray, καθώς και όλα τα έιδη DVD (DVD, DVD-RAM, DVD-R/RW, DVD+R/RW) διαθέτοντας ένα σύστημα ιχνιλάτησης με δύο διαφορετικούς φακούς (κάτι που θα του επιτρέπει να αναπαράγει και CDs.). Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαθέτει HDMI καθώς και σύστημα ανάγνωσης καρτών μνήμης. Θα υποστηρίζει αναλύσεις 720p και 1080i.
H LG μπαίνει στο παιχνίδι του personal...
Η γνωστή εταιρία παρουσίασε τρία προσωπικά συστήματα audio/video εκ των οποίων το ένα (PM70) είναι ένα μικρό media center, με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο 30GB και οθόνη 4.3 ιντσών ενώ τα άλλα δύο (JM53 και FM30) είναι φορητά συστήματα με δυνατότητα αποθήκευσης αρχείων ήχου και βίντεο με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μεγάλης αυτονομίας που μπορεί να φτάσει τις 30 και τι 60 ώρες αντίστοιχα.
H σειρά Everio της JVC αποκτά DVD burner...
Το Share Station που παρουσίασε η JVC είναι ένας εγγραφέας δίσκων ο οποίος επιτρέπει την μεταφορά των περιεχομένων από τον σκληρό δίσκο μίας κάμερας απ΄ευθείας σε DVD χωρίς την μεσολάβηση υπολογιστή ή άλλων διαδικασιών, μέσω σύνδεσης USB 2.0.  Το Share Station είναι συμβατό μόνο με τις νέες Everio ( GZ-MG27, GZ-MG37 και GZ-MG77)
Ετοιμη η επίσημη προδιαγραφή για τα BDs
Η BDA (Blu-ray Disc Association) ανακοίνωσε ότι στις 2 Ιανουαρίου 2006 εγκρίθηκε η τελική μορφή της προδιαγραφής για τους δίσκους BD, η οποία περιλαμβάνει τόσο τους -ROM (που θα εγγραφόνται από τις εταιρίες) όσο και τους -R/RE (εγγραφόμενους και επανεγγραφόμενους).  Οι χωρητικότητες που εγκρίθηκαν είναι 25GB για τους δίσκους μονής στρώσης και 50GB για τους δίσκους διπλής στρώσης.
Η Paramount ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους BD...
Πρόκειται για τις δέκα πρώτες ταινίες οι οποίες θα κυκλοφορήσουν σε φορμά υψηλής ανάλυσης, στις οποίες θα περιλαμβάνουνται το "Sky Captain And  the World of Tomorrow", "Tomb Raider", "Aκέφαλος Καβαλάρης", και "We Were Soldiers", ενώ υπάρχουν σχέδια για την κυκλοφορία πακέτου "Mission Impossible" στο οποίο θα περιλαμβάνεται και το αναμενόμενο "3".
...όπως και η Sony Pictures
H εταιρία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κυκλοφορήσει 20 τίτλους ανάμεσα στους οποίους θα περιλαμβάνεται το "Πέμπτο Στοιχείο", το "Black Hawk Down" καθώς επίσης και κλασικές ταινίες όπως η "Γέφυρα του Ποταμού Κβάι", τα "Κανόνια του Nαβαρόνε" και το "Για μία χούφτα δολλάρια".
Νέα γενιά Ambilight από την Philips
Η Philips παρουσίασε την τρίτη γενιά Ambilight (του συστήματος light biasing που χρησιμοποιεί στις τηλεοράσεις της), το οποίο εκπέμει φως και προς τις τέσσερεις διευθύνσεις. Σύμφωνα με την εταιρία, το "Full Surround" Αmbilight (όπως ονομάζεται) κάνει την θέαση πιο ξεκούραστη και προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες σε επίπεδο αισθητικής.  Στην CES η Phlipis ανακοίνωσε επίσης το πρώτο BD player της (BDP9000) το οποίο θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2006.
Play Big από την InFocus
H InFocus παρουσίασε την νέα σειρά προβολέων Play Big στην χαμηλή κατηγορία τιμής με τρία μοντέλα, τα N72, IN74EX και IN76 τα οποία μπορούν να προβάλουν 480p, 576p και 720p αντίστοιχα.  Οι προβολείς της σειράς χρησιμοποιούν τον αλγόριθμο επεξεργασίας βίντεο  DNX της Pixelworks, διαθέτουν είσοδο HDMI και μπορούν να δημιουργήσουν κάδρα με διαγώνιο από 60 έως 144 ίντσες (16:9). Αναμένονται στο πρώτο τρίμηνο του 2006.
Combo προβολέας/DVD από την 3M
Η εταιρία παρουσίασε το σύστημα DMS700, το οποίο περιλαμβάνει έναν προβολέα με δυνατότητα δημιουργίας εικόνων 100 ιντσών από απόσταση μικρότερη του 1.5 μέτρου και 60 ιντσών από απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου και υποστηρίζεται από τον επεξεργαστή Realta HQV.  Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης ενσωματωμένο player που υποστηρίζει 5.1 κανάλια.
Blu-ray στα 1080p από την Pioneer
Η εταιρία ανακοίνωσε το BDP-HD1 ένα ΒD player με δυνατότητα προβολής 1080p μέσω της εξόδου HDMI.  Η συσκευή μπορεί επίσης να συνδεθεί σε οικιακό δίκτυο συμβατό με DLNA (Digital Living Netowrk Alliance) και να προβάλλει υλικό υψηλής ανάλυσης που είναι αποθηκευμένο σε υπολογιστή.
 

 

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr