Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/04/2009


english abstract

High Fidelity Magazine

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: Η ESOTERIC ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΝΕΟ SA-CD/CD PLAYER...

SITE MAP


Tο νέο SA-50 της Esoteric
24/04/2009
To SA-50 είναι ένα δικαναλικό SA-CD/CD player το οποίο ελάχιστα διαφέρει ως προς την αισθητική από τα υπόλοιπα players της εταιρίας. Για να τελειώνουμε με τις συμβατικές του δυνατότητες, προσφέρει single ended και balanced εξόδους, είσοδο word clock καθώς  και το κλασικό ζευγάρι ψηφιακών εξόδων (Toslink και coaxial). Τα ενδιαφέροντα, φυσικά, βρίσκονται στο εσωτερικό του. Εκεί συναντούμε το νέο μηχανισμό οπτικής ανάγνωσης που είναι γνωστός με το όνομα VOSP (Vertically aligned Optical Stability Platform) και έχει προέλθει από την εξέλιξη των μηχανισμών των μεγάλων P-01 και P-03. Σύμφωνα με την εταιρία, ο νέος μηχανισμός εξασφαλίζει την απόλυτη ευθυγράμμιση της κεφαλής ανάγνωσης με το κέντρο του ίχνους, έτσι ώστε να μην χρειάζεται διόρθωση του tracking.
Όπως συμβαίνει και με τους άλλους μηχανισμούς της Teac, χρησιμοποιήται κι εδώ ένα βαρύ clamp από χάλυβα πάχους 8 χιλιοστών. Το SA-50 χρησιμοποιεί δύο τσιπ του νέου μετατροπέα της Asahi-Kasei (AK 4392, ένα ανά κανάλι) οι οποίοι μπορούν να διαχειρίζονται σήματα DSD και PCM, με το πρόσθετο χαρακτηριστικό ότι το PCM έχει βάθος 32 ψηφίων και ότι είναι δυνατόν το transcoding μεταξύ των δύο format! Με απλά λόγια, το SA-50 μπορεί να χειριστεί τα δύο streams ως έχουν ή να μετατρέψει το DSD σε 32-bit PCM (με συντελεστές upsampling x2 και x4 κατ' επιλογήν) αλλά και να μετατρέψει το σήμα PCM των δίσκων CD σε DSD, ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Μάλιστα, η συσκευή διαθέτει και ψηφιακές εισόδους το σήμα των οποίων μπορεί είτε να μετατραπεί σε DSD είτε να υποστεί επεξεργασία στα 32bit με επιλεγόμενο upsampling. H συσκευή διαθέτει θύρα USB καθώς και ομοαξονική και Toslink. Σε αυτές τις εισόδους χρησιμοποιήται διπλό PLL με διαφορετικά κυκλώματα χρονισμού σε μια προσπάθεια να μειωθεί το jitter από τις εξωτερικές πηγές. Το σασί είναι το γνωστό, πολύ βαρύ και προσεκτικά κατασκευασμένο, όπως μας έχει συνηθίσει η Esoteric.
ΙΝFO: Audiovisual, τηλ.: 210-660.3113, 210-603.3060, web: http://www.teac-esoteric.de/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr