Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/02/2010


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ PHONO ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ EMT...

SITE MAP


ΕΜΤ JPA-66: Και το phono θέλει τους... Γερμανούς του!
18/01/2010
Η EMT είναι μία γερμανική εταιρία η οποία εδώ και αρκετές δεκαετίες έχει ειδικευτεί στον σχεδιασμό συσκευών ήχου που συνήθως προορίζονται για απαιτητική επαγγελματική χρήση. Η ιστορία της EMT ξεκινά στην δεκαετία 1940-1950 και με την ευκαιρία της επετείου των 66 χρόνων της παρουσίασε την σειρά συσκευών Jubilee στην οποία ανήκει και ένας από τους πλέον συζητημένους προενισχυτές phono των τελευταίων ετών, ο JPA-66.
O JPA-66 χρησιμοποιεί τριόδους στα ενισχυτικά του στάδια και το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η τεράστια ευελιξία που προσφέρει όχι μόνο όσον αφορά στις δυνατότητες σύνδεσης, διαθέτοντας  4 εισόδους Phono (με δυνατότητα και balanced σύνδεσης), 2 εισόδους Line και δύο εξόδους με δυνατότητα single ended/balanced, αλλά και όσον αφορά στις δυνατότητες ρύθμισης όλων των χαρακτηριστικών εισόδου που αφορούν σε κάθε κεφαλή (με ρυθμίσεις της αντίστασης και της χωρητικότητας -η τελευταία για τις κεφαλές mm) , καθώς και της ευαισθησίας κάθε εισόδου. Ακόμη, οι Γερμανοί, προχωρώντας ένα βήμα ακόμη, προσφέρουν και συνεχή ρύθμιση των χρονικών σταθερών της καμπύλης αποέμφασης με αποτέλεσμα ο προενισχυτής να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κάθε δίσκο ακόμη και για κοπές του 1902! Με βάση αυτές τις δυνατότητες ο JPA-66 πατά με το ένα πόδι στον αυστηρά επαγγελματικό χώρο του transcription και με το άλλο στον χώρο της οικιακής αναπαραγωγής δίσκων βινυλίου από μεγάλες συλλογές (και με ένα αντιστοίχως κορυφαίο front end, βεβαίως). Ο εξοπλισμός της συσκευής συμπληρώνεται από ρυθμιζόμενο φίλτρο σκράτς καθώς και φίλτρο υποηχητικών συχνοτήτων. Η EMT δίνει ακρίβεια αποέμφασης RIAA  +/-0.5dB και απόκριση συχνότητας μέχρι τα 50.000Hz.
ΙΝFO: ΜF Audio, τηλ.: 210-724.4147, web: http://www.mfaudio.gr, http://www.emt-studiotechnik.de/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr