Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/11/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ EVERYTHING BUT THE BOX ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

SITE MAP


Everything But the Box, στην Ελληνική αγορά.
03/09/2008
Το κύριο γνώρισμα των ηχείων της EBTB βρίσκεται, ακριβώς στην ονομασία τους. Χωρίς να έχει αποφύγει τον όγκο που απαιτείται για την φόρτιση του μιντ/γούφερ, ο Kamen Dobrev, ο οποίος εκτελεί χρέη σχεδιαστή, έχει επιλέξει έναν σφαιρικό θάλαμο κατασκευασμένο από αλουμίνιο ο οποίος καθορίζει και την χαρακτηριστική αισθητική των ηχείων. Μια μπάφλα σε σχήμα τραπεζίου στηρίζει το τουίτερ και την οπή εκτόνωσης του bass reflex για τα δύο μεγαλύτερα μοντέλα.
Η σειρά προιόντων της εταιρίας αποτελείται από πέντε μοντέλα, το Terra II και το Terra LA, τα Pluto και Pluto F και το αναρτώμενο από την οροφή Venus  καθώς και από δύο υπογούφερ, τo ενεργό SubTerranean και το παθητικό Sputnik.  Oι διαφορές μεταξύ των δύο κορυφαίων ηχείων της σειράς βρίσκονται στις λεπτομέρειες: Το Terra II απευθύνεται σε ένα περισσότερο audiophile κοινό και χρησιμοποιεί μια μονάδα μεσαίων/χαμηλών 4 ιντσών της Morel, ένα τουίτερ μαλακού θόλου 27 χιλιοστών της Seas και τους χρυσούς ακροδέκτες της Supra για την σύνδεση, ενώ το Terra LA είναι μια περισσότερο προσγειωμένη σχεδίαση με θωρακισμένο μιντ/γούφερ, τουίτερ μίας ίντσας με μαγνήτη νεοδυμίου και απλούς ακροδέκτες απευθυνόμενο σε όσους θα ήθελαν ένα "προχωρημένο" near field μόνιτορ. Και τα δύο ηχεία έχουν απόκριση 69Hz-25kHz (+/-3dB) και χαμηλή ευαισθησία (86dB/w/m), τα τουίτερ τους φορτίζονται από χοάνη και είναι διαθέσιμα σε πολλούς χρωματισμούς.
Το Pluto θυμίζει ιδιαίτερα το FatBoy της TL Audio, ενώ το Pluto F είναι ένα μικρό ηχείο σε βάση με μεταβαλλόμενο ύψος. To Venus, τέλος, είναι μια ομοαξονική σχεδίαση.
Ενδιαφέρον είναι και το υπογούφερ SubTerranean. Χρησιμοποιεί μια μονάδα 12 ιντσών η οποία φορτίζεται από μια σφαιρική καμπίνα από χυτό αλουμίνιο πάχους 10 χιλιοστών και οδηγείται από έναν ενισχυτή τάξης D, 200W, στο βασικό μοντέλο Model 1. Το Model 2 είναι πανομοιότυπο αλλά διαθέτει δύο ακόμη ενισχυτές 180W, ώστε να μπορεί να οδηγήσει απευθείας ένα ζεύγος Terra επιτρέποντας έτσι την δημιουργία ενός active συστήματος 2.1. Η απόκριση του sub είναι 18-200Hz. To Sputnik, τέλος, είναι ένα παθητικό υπογούφερ που αντέχει μέχρι 1000W και μπορεί να τοποθετηθεί είτε στο δάπεδο είτε να αναρτηθεί.
Τα προϊόντα της Everything But the Box αντιπροσωπεύονται στην ελληνική αγορά από την Nexus Acoustics.
ΙΝFO: Nexus Acoustics, τηλ.: 210-985.0286, web: http://www.nexusacoustics.gr/ , http://www.everything-but-the-box.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr