Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/03/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: DLS - ΑΠΟ ΤΟ CAR AUDIO ΣΤΟ ΣΟΒΑΡΟ HIGH FIDELITY...

SITE MAP


DLS: Από το Car Audio στο High End...
16/03/2009
Η DLS ιδρύθηκε το 1980 ως εταιρία κατασκευών και μπήκε, για πρώτη φορά, στον χώρο του ήχου με ένα κιτ κατασκευής ηχείων αυτοκινήτου το 1983.  Μέχρι το 2003 η εμπλοκή της με το audio περιορίστηκε στον χώρο του car audio. Περιορίστηκε, τρόπος του λέγειν δηλαδή, καθώς φαίνεται ότι κινήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην τοπική αγορά, κερδίζοντας μάλιστα τίτλους σε sound-off (διαγωνισμούς για ηχοσυστήματα αυτοκινήτου) και κάνοντας ηχηρές μετεγγραφές όπως αυτή του Mats Andersen ενός γνωστού, στην Σουηδία, σχεδιαστή ο οποίος έχει αναπτύξει και το APP (Acoustic Performance Plug) μια τεχνική η οποία βοηθά τα γούφερς λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά κάτω από την συχνότητα συντονισμού τους, προσφέροντας με μηχανικό τρόπο μηχανική αντίσταση σε αυτή την περιοχή συχνοτήτων.
Σήμερα η DLS διατηρεί τον κλάδο των ηχοσυστημάτων αυτοκινήτου αλλά προσφέρει και μια σειρά συσκευών για home audio, στην οποία περιλαμβάνονται ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής, ένα cd player καθώς και επτά σειρές ηχείων, από τις οποίες οι δύο περιλαμβάνουν μοντέλα για τοποθέτηση μέσα και πάνω σε τοίχους και η μία αφορά σε ενεργά υπογούφερ. Με εξαίρεση την σειρά “Μ” η οποία απευθύνεται σε όσους αναζητούν ηχεία για δικαναλικά συστήματα, οι υπόλοιπες σειρές R, T και D περιλαμβάνουν και μοντέλα για την θέση του κεντρικού και των περιφερειακών ηχείων. Τα υπογούφερ τους χρησιμοποιούν μονάδες 10 και 8 ιντσών και με εξαίρεση το T-Sub, γραμμικούς ενισχυτές.
Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά τώρα, η εταιρία έχει ήδη έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή με ισχύ 100W/8Ω και 180W/4Ω, πέντε εισόδους από τις οποίες η μία balanced, ηλεκτρονικό έλεγχο με δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης της ευαισθησίας για κάθε είσοδο, καθώς και ένα universal  audio player το οποίος βασίζεται σε DACs της Burr Brown και είναι συμβατό με CD, SA-CD και DVD Audio. Η σειρά των ηλεκτρονικών αναμένεται να συμπληρωθεί μέσα στο 2009 με την προσθήκη ενός τελικού ενισχυτή με κωδικό T120, ο οποίος, κρίνοντας από την φυσική του παρουσία και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, θα μπορεί να οδηγήσει δύσκολα φορτία αφού έχει ονομαστική ισχύ 2x150W/8Ω αλλά παραμένει σταθερός μέχρι το 1Ω, αποδίδοντας 650W ανά κανάλι! Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, διαθέτει στάδιο προενίσχυσης με πεντόδους και θα προσφέρει single ended και balanced εισόδους.
ΙΝFO: web: http://www.dls.se/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr