Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/10/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  Η dCS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ UPSAMPLER SCARLATTI...

SITE MAP


Έρχεται το upsampler Scarlatti της dCS
01/10/2008
Αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει κανείς από την αρχή είναι ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με έναν DAC αλλά με έναν DDC (Digital-to-Digital Converter), δηλαδή μα μια συσκευή η οποία παρεμβάλλεται μεταξύ ενός τρανσπόρτ (ή ενός υπολογιστή) και ενός DAC και έχει ως σκοπό να ανεβάσει το sample rate του ψηφιακού σήματος. Ο Scarlatti προσφέρει μία είσοδο AES-3, μια θύρα USB και τέσσερις εισόδους S/PDIF από τις οποίες οι δύο είναι ομοαξονικές RCA, η μια ομοαξονική BNC και η μια οπτική Toslink και επτά εξόδους από τις οποίες δύο είναι AES-3 (μπορούν να εργαστούν ξεχωριστά ή ως ζεύγος για υψηλά sample rates) οι τέσσερις S/PDIF (ομοαξονικές, δύο RCA , δύο BNC) ενώ διατίθεται ακόμη και ένα interface SDIF-2 (μια επαγγελματική σύνδεση για recorders της Sony, άγνωστη στον χώρο των καταναλωτικών συσκευών). Υπάρχει ακόμη μια θύρα IEEΕ 1394 στην οποία εμφανίζεται κρυπτογραφημένο το stream DSD.
Ο μετατροπέας μπορεί να διαχειριστεί σήματα 24bit με ρυθμό δειγμάτων που φτάνει τα 96kHz και να πραγματοποιήσει upsampling μέχρι τα 192kHz σε PCM καθώς και σε DSD (2.8MS/s) υπό την -λογική- προϋπόθεση ότι το sample rate της εισόδου είναι χαμηλότερο από αυτό που ζητά ο χρήστης στην έξοδο . Η dCS αναφέρει ότι έχει δοθεί μεγάλη σημασία στην μείωση του jitter και των άλλων προβλημάτων μεταφοράς του σήματος με την χρήση ειδικά σχεδιασμένου PLL (δεν δίνονται άλλες λεπτομέρειες) καθώς και με την υιοθέτηση ασύγχρονου ρυθμού μεταφοράς των δεδομένων μέσω του USB, μια μέθοδος που επιτρέπει σε ένα σύστημα υπολογιστή/upsampler να λειτουργήσουν ως maste/slave με master το Scarlatti (και όχι το PC όπως γίνεται στην συμβατική σύνδεση). Όλοι οι υπολογισμοί και τα ψηφιακά φίλτρα που τρέχουν για το upsampling βασίζονται σε custom λογισμικό της dCS το οποίο βασίζεται σε FPGAs και όχι σε ειδικά ολοκληρωμένα και είναι πλήρως αναβαθμίσιμο μέσω CDs , όταν υπάρξει κάποια νέα έκδοση. Ο χρήστης, τέλος,  έχει στη διάθεσή του τέσσερα διαφορετικά φίλτρα ώστε να μπορεί να επιλέξει τον συνδυασμό κλίσης/απόκρισης φάσης που προτιμά.
ΙΝFO: Ultra Audio, τηλ.: 6945-468.789, web: http://www.ultraaudiogroup.eu/, http://www.dcsltd.co.uk/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr