Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/02/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: EΦΘΑΣΕ ΤΟ INDIGO ΤΗΣ CHORD ELECTRONICS...

SITE MAP


Έρχεται το Indigo της Chord
30/01/2009
Από πλευράς ψηφιακής επεξεργασίας σήματος, ο Indigo βασίζεται στον QBD76, τον κορυφαίο μετατροπέα της εταιρίας, χρησιμοποιώντας το νέο μεγάλο FPGA της Spartan, επιλογή που εξασφαλίζει επαρκή υπολογιστική ισχύ για τα μεγαλύτερου μήκους ψηφιακά φίλτρα που απαιτεί ο νέος αλγόριθμος upsampling WTA. Επιπροσθέτως, βελτιώσεις φαίνεται να έχουν γίνει και στην μορφοποίηση θορύβου (noise shaping) του DAC καθώς επίσης και στην τροφοδοσία.
Ωστόσο, ενδιαφέρουσες είναι και οι επιλογές της Chord όσον αφορά τις εισόδους και τις εξόδους της συσκευής, όπου δίνεται (προφανώς) έμφαση στην αναπαραγωγή αρχείων: Εδώ, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ένα τροποποιημένο από την ίδια την Chord  iPod Classic και να το χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει απευθείας ψηφιακό σήμα το Indigo, είτε μέσω του docking station είτε και ασύρματα προσφέροντας έτσι την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το δημοφιλές media player σε ρόλο κορυφαίας ψηφιακής πηγής.
Για όσους διαθέτουν “απλά” iPods, η σύνδεση μπορεί να γίνει και πάλι ασύρματα (μέσω A2DP και του κατάλληλου αξεσουάρ) ή και μέσω της αναλογικής τους εξόδου. Πέραν αυτών, στην πρόσοψη του Indigo υπάρχουν 2 ακόμη θύρες USB για άλλα media players. Μέσω των θυρών αυτών (και του docking station) και μιας τρίτης θύρας USB που είναι ειδική για υπολογιστή, στο πίσω μέρος, μπορεί να πραγματοποιηθεί και syncing των συσκευών (για μεταφορά αρχείων -πράγμα που δεν έχουμε ξανασυναντήσει σε συσκευή τέτοιου επιπέδου!). Από πλευράς συμβατικών ψηφιακών εισόδων, υπάρχουν ζεύγη coaxial (ΒΝC), AES/EBU και Toshlink, ενώ υπάρχει και μια αναλογική είσοδος η οποία δρομολογείται στην έξοδο είτε απευθείας είτε μέσω του ρυθμιστικού στάθμης. Η συσκευή, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά στο εγγύς μέλλον.
ΙΝFO: Sound Elevator, τηλ.: 210-282.8060, web: http://www.soundelevator.gr/, http://www.chordelectronics.co.uk/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr