Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/03/2004


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: CeBIT 2004 PREVIEW...

AV BLOG 

SITE MAP


CeBIT 2004 Preview

H CeBIT θα πραγματοποιηθεί από τις 18 μέχρι τις 24 Μαρτίου στο Aνόβερο.  Αν και, παραδοσιακά, πρόκειται γία μία έκθεση που αφορά κατά κύριο λόγο τα συστήματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, η οικιακή διασκέδαση άρρηκτα πλέον συνδεδεμένη με αυτά, είναι πάντα παρούσα.  Ιδού μερικά από τα πλέον ενδιαφέροντα πράγματα που θα επιδειχθούν (με αλφαβητική σειρά).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


55 ίντσες από την Hitachi
Με διαγώνιο  55 ιντσών  η 55PMA5500E της σειράς Platara θα είναι η μεγαλύτερη τηλεόραση με οθόνη τεχνολογίας plasma που θα επιδείξει η Hitachi.  Eχει ανάλυση 1366x768 και χρησιμοποιεί την τεχνολογία  e-Alis.  H εταιρία θα επιδείξει ακόμη, στην ίδια σειρά, συσκευές 42, 27 και 32 ιντσών ενώ στις τηλεοράσεις με οθόνες τεχνολογίας LCD θα παρουσιάσει μοντέλα 28, 22 και 17 ιντσών.

Ηitachi DZ-MV580 DVDCam
Το DVD Camcorder της Hitachi χρησιμοποιεί νέο αισθητήρα CCD  με ανάλυση 1 Megapixel και φακό με οπτικό ζουμ x10. Υποστηρίζει USB 2.0 για γρήγορο downloading στο pc και μπορεί να αποθηκεύσει φωτογραφίες σε κάρτα SD.

HDTV με δυνατότητες DivX και Ethernet από την Kiss
Η Δανέζικη εταιρία θα επιδείξει την PP-342, μία τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας με οθόνη plasma 42 ιντσών η οποία διαθέτει ενσωματωμένο DVD-Video player και διαθέτει την δυνατότητα να συνδεθεί στο διαδίκτυο ασύρματα. μέσω wireless Ethernet.  To player είναι συμβατό με DivX ενώ προσφέρεται, επίσης, δυνατότητα πρόσβασης σε διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Universal Recorder από την Lite-On IT.
H Lite-ON IT θα παρουσιάσει το LVW-5005, έναν εγγραφέα συμβατό με DVD+R/RW και DVD-R/RW ο οποίος αναγνωρίζει αυτόματα τον δίσκο και προσαρμόζεται σε αυτόν, ώστε να αρκεί το πάτημα ενός πλήκτρου για να ξεκινήσει η εγγραφή.  Επιπρόσθετα, η συσκευή μπορεί να εγγράψει CDAudio αλλά και VCD (Video CD) και SVCD (Super Video CD) ενώ υπάρχει δυνατότητα γιά DVI και προστασία HDCP, ώστε να είναι δυνατή η χρήση της συσκευής σε συνδυασμό με ψηφιακά set-top box.

Nέα προιόντα από την Olympus
Η Οlympus  θα επιδείξει τις μικρές φωτογραφικές μηχανές C-310ΖΟΟΜ, C-360ZOOM και C-460ZOOM, τις C-725UZ και C-765UZ, καθώς επίσης και την C-770UZ η οποία έχει την δυνατότητα λήψης και αποθήκευσης κινούμενης εικόνας σε MPEG-4.  Θα υπάρχουν ακόμη η C-8080 Wide Zoom των 8 Megapixels καθώς επίσης και η νέα μ[mju] 410 Digital με αισθητήρα 4 Megapixel και δυνατότητα λήψης κινούμενης εικόνας με ήχο. Οι χρήστες του E-System τέλος, θα έχουν την ευκαιρία να δούν τον νέο tele converter των 150 χιλιοστών.

Νέα μοντέλα FlatTV από την Philips
Η εταιρία θα προυσιάσει στην CeBIT μία ιδιαίτερα εκτεταμμένη σειρά μοντέλων η οποία περιλαμβάνει 25 νέες συσκευές σε 12 διαφορετικά μεγέθη οθόνης που ξεκινά από τις 14ιντσες LCD και φθάνει στις Plasma 50 ιντσών.  Οι τηλεοράσεις υποστηρίζονται από τις τεχνολογίες Pixel Plus 2 και Ambilight και διαθέτουν νέα φινιρίσματα ώστε να ταιριάζουν σε κάθε περιβάλλον.  Ενδιαφέρουσα είναι, επίσης, και η ανακοίνωση της εταιρίας για στροφή προς συσκευές που θα μπορούν τα τοποθετηθούν και σε μικρότερους χώρους καθώς θα παρουσιαστούν 13 νέα μοντέλα με διαγωνίους 17 έως 23 ιντσών.

Προσωπικά ηχοσυστήματα με χωρητικότητα 2GB και 20GB
Τα HDD070 και HDD120 της Philips  μπορούν να αποθηκεύσουν 500 και 5000 τρακς MP3 ή 1000 και 10000 traks σε φορμά WMA αντίστοιχα.  Πρόκειται για δύο προσωπικά ηχοσυστήματα με μικρό μέγεθος που υποστηρίζουν USB (1.1 το 070 και 2.0 το 120).  Το 070, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο, διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη FM ενώ το 120, που κυκλοφορεί ήδη, μπορεί να πραγματοποιήσει εγγραφές σε φορμά MP3 από αναλογική  είσοδο μικροφώνου και line καθώς επίσης και από ψηφιακή είσοδο.

Tηλεόραση LCD  με HDMI και DuoCam 2 από την Samsung
Mε διαγώνιο 32 ιντσών και πάχος 63 χιλιοστών η LW-32A33W της Samsung διαθέτει είσοδο HDMI και υποστηρίζει ήχο SRS TruSurround XT.  H εταιρία επίσης θα επιδείξει το combο DVD/VHS SV-DVD54T, το DVD Video HD935 μέ έξοδο DVI καθώς επίσης και το camcorder VP-D6050i γνωστό και ως DuoCam2 που ενσωματώνει miniDV και φωτογραφική μηχανή 5 Μegapixel αλλά με ξεχωριστούς φακούς!

Νέες τηλεοράσεις XS Series από την Sony. 
Η Sony θα επιδείξει τις νέες τηλεοράσεις 42 και 37 ιντσών με οθόνες Plasma οι οποίες ενσωματώνουν την τεχνολογία WEGA Engine και θα κυκλοφορήσουν στην Ευρωπαική αγορά από τον Απρίλιο.  Οι νέες συσκευές περιλαμβάνουν τον τηλεοπτικό δέκτη (που δεν βρίσκεται πλέον τοποθετημένος σε ξεχωριστό περίβλημα), προσφέρουν τρείς υποδοχές SCART καθώς επίσης και υποδοχή για Memory Stick.

Cyber-shot 100 και W1
Η Cyber-shot 100 θα διαθέτει νέο φακό Carl Zeiss Vario-Tessar με οπτικό ζούμ x3, τον νέο επεξεργαστή Real Imaging Processor καθώς και αισθητήρα  5.1 Megapixel.  Το μέγεθός της θα είναι μικρότερο σε όγκο κατά 18% από τα προηγούμενα μοντέλα και θα είναι 24% πιο λεπτή. Θα διαθέτει οθόνη LCD 1.8 ιντσών και θα μπορεί να αποθηκεύει κινούμενη εικόνα με ανάλυση 640x480 30fps. Στην CeBIT θα επιδειχθεί επίσης η Cyber-shot W1 με ίδιο αισθητήρα και φακό αλλά μεγαλύτερες δυνατότητες δημιουργικής φωτογράφισης αφού προσφέρει ρύθμιση του χρόνου έκθεσης με το χέρι, και μεγαλύτερη οθόνη 2.5 ιντσών για πιο ακριβές καδράρισμα. H Sony θα επιδείξει επίσης τις Cyber-shot P43, P73 και P93 με αισθητηρες 4.1Megapixel (οι 43 και 73) και 5.1 Μegapixel (η 93)

Η Toshiba επιδεικνύει εφαρμογές του drive 0.85 ιντσών.
Στην CeBIT πρόκειται να επιδειχθούν οι πρώτες εφαρμογές σε επίπεδο concept του νέου εξαιρετικά μικρού σκληρού δίσκου 0.85 της ίντσας της εταιρίας.  Ανάμεσα στις εφαρμογές, αναμένεται να υπάρχει και ένα προσωπικό MP3 player το οποίο έχει διαστάσεις μικρότερες από ένα κλασικό σε ακουστικών, ενώ θα προσφέρει και δυνατότητες ασύρματης διασύνδεσης μέσω Wi-Fi με υπολογιστή ώστε να γίνεται το downloading εύκολα και χωρίς καλώδια.

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2004
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr