Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/04/2009


english abstract

High Fidelity Magazine

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ BENCHMARK...

SITE MAP


Η Benchmark ανακοίνωσε τον νέο της προενισχυτή
09/04/2009
Περίπου ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του πρώτου της προενισχυτή, του DAC1 PRE, η εταιρία που έγινε διάσημη από τον DAC1, έκανε το επόμενο βήμα προς τον μέσο καταναλωτή, προσφέροντας μια νέα έκδοση του προενισχυτή της, αυτή τη φορά με τηλεχειριστήριο. Ο DAC1 HDR βασίζεται στο ψηφιακό κομμάτι του κλασσικού DAC1, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία UltraLock, διαθέτει το πακετό εισόδων του DAC1 PRE στις οποίες περιλαμβάνεται μία θύρα USB  συμβατή με streams 24bit/96kHz, τρεις ομοαξονικές S/PDIF, μια οπτική Toshlink καθώς επίσης και μια single ended αναλογική. Παρόμοια τακτική έχει χρησιμοποιήσει η Benchmark και στην περίπτωση των εξόδων, με τον DAC1 HDR να διαθέτει τόσο single ended όσο και balanced. Από την πρόσοψη, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την είσοδο μέσω ενός διακόπτη, να ρυθμίσει την στάθμη ενώ εκεί θα βρει και δύο εξόδους ακουστικών (με το κλασικό “καρφί” του τέταρτου της ίντσας). Για την οδήγηση των ακουστικών η Benchmark έχει χρησιμοποιήσει τον γνωστό ενισχυτή της, τον HPA2, με πολύ χαμηλή αντίσταση εξόδου και πολύ χαμηλή παραμόρφωση. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η βασική διαφορά των δύο προενισχυτών βρίσκεται στην δυνατότητα τηλεχειρισμού που έχει ο καινούριος DAC1 HDR. Ο χρήστης μπορεί, πλέον, να ενεργοποιήσει την συσκευή, να επιλέξει τις εισόδους και να ελέγξει την στάθμη από μακρυά. Ο έλεγχος της στάθμης γίνεται με τον κλασικό τρόπο του ηλεκτροκίνητου ποτενσιόμετρου (έχει χρησιμοποιηθεί ένα custom Alps για το οποίο η Benchmark δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες) και η εταιρία δικαιολογεί την επιλογή της αυτή αναφέροντας ότι είναι προτιμητέα, λόγω ποιότητας, έναντι τόσο της ρύθμισης σε ψηφιακό πεδίο όσο και της ρύθμισης με κάποιο ειδικό ολοκληρωμένο. Πέραν της απλής ρύθμισης της στάθμης, ο χρήστης μπορεί να καθορίσει και δύο τιμές στις οποίες έχει άμεση πρόσβαση: Την “Dim” (χαμηλή στάθμη) και την “Normal” (συνήθης στάθμη αναπαραγωγής). Έτσι, η ζωή του γίνεται πιο εύκολη όταν χρειαστεί να χαμηλώσει το σύστημά του για κάποιο λόγο και εν συνεχεία να επανέλθει στην αρχική στάθμη.
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η έναρξη των παραδόσεων θα γίνει στις 20 Απριλίου και ότι η συσκευή θα διατίθεται στα δυο κλασικά φινιρίσματα, το μαύρο και το ασημί.
ΙΝFO: Location Sound, τηλ.: 210-364.6154, web: http://www.benchmarkmedia.com/ , http://www.locationhiend.com
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr