Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 25/11/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ INTEGRIS ΤΗΣ AURUM ACOUSTICS...

AV BLOG 

SITE MAP


Aurum Integris: Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση...
24/11/2008
Η Aurum είναι, κατά τα φαινόμενα μια εταιρία με μάλλον χαμηλό προφίλ, παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί διθυραμβικές κριτικές για τα δύο (μόνο) προϊόντα τα οποία παράγει. Ο Derrick Moss, ο άνθρωπος πίσω από τις σχεδιάσεις της Aurum, πιστεύει στην ενσωμάτωση όλων των απαραίτητων τμημάτων σε ένα πλήρες και ολιστικά σχεδιασμένο πακέτο ενώ, σύμφωνα με τα γραφόμενά του, αυτό που μετρά είναι η “απλότητα”. Υποθέτει κανείς, βεβαίως, ότι εννοεί “απλότητα στην σύνθεση” δηλαδή στον αριθμό των κατασκευαστών που συμμετέχουν σε ένα σύστημα, επειδή, όσο να 'ναι, οι συσκευές του απέχουν αρκετά από το να θεωρηθούν απλές. Σύμφωνα με την επίσημη ιστορία της Aurum, το πρώτο προϊόν που παρουσίασε ήταν ένα σύστημα ηχείων με την ονομασία Integris Active 300B.
Το σύστημα περιλαμβάνει ένα τρίδρομο ηχείο με μεγάφωνα της Seas και της B&C τα οποία οδηγούνται απευθείας από τρεις τελικούς ενισχυτές, οι δύο εκ των οποίων χρησιμοποιούν στην έξοδο λυχνίες 300Β (της Sophia Electric) και ως οδηγήτριες τις 6SN7 (της Electro Harmonix) ενώ ο ένας ήταν συμβατικός ενισχυτής solid state σχεδιασμένος από την Bryston ο οποίος προσφάτως αντικαταστάθηκε από ένα διακοπτικό στάδιο με αρθρώματα UcD. Όλα αυτά περιλαμβάνονται μαζί με τα ενεργά φίλτρα σε ένα σασί το οποίο η εταιρία ονομάζει Tri-Amplifier και τοποθετείται -φυσικά- έξω από το ηχείο με το οποίο συνδέεται μέσω καλωδίων της Cardas.
To επόμενο βήμα της Aurum είναι η δημιουργία μιας πηγής με ενσωματωμένο προενισχυτή. Πρόκειται για μια κατασκευή με top loading transport η οποία βασίζεται σε ένα άρθρωμα της Anagram με την ονομασία Quantum. Το Quantum είναι ένας ασύγχρονος sample rate converter ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει streams DSD και PCM, αν και το player της Aurum φαίνεται να είναι συμβατικό cd player. Στο ίδιο σασί φιλοξενείται και ένας πλήρης προενισχυτής με 5 ψηφιακές και 5 αναλογικές εισόδους σε single ended και balanced μορφή, δύο ψηφιακές και δύο αναλογικές εξόδους καθώς και με δυνατότητα να δέχεται διάφορα αρθρώματα ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Την στιγμή αυτή η Aurum προσφέρει έναν προενισχυτή phono και έναν ενισχυτή ακουστικών. Το πακέτο δεν είναι, πάντως, φθηνό. Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή του ξεπερνά τις 25.000 δολάρια στις ΗΠΑ.
ΙΝFO: http://www.aurumacoustics.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr