Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/04/2010


english abstract

High Fidelity Magazine

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: Η MYTHOS AUDIO ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ AUDIO PRO...

SITE MAP


Η Audio Pro στην Ελληνική αγορά
02/03/2010
Η Audio Pro ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια και έγινε γνωστή κατ' αρχήν για τα ηχεία της. Σήμερα, στα προϊόντα της περιλαμβάνονται σειρές μικρών ολοκληρωμένων συστημάτων ήχου, όπως η σειρά SB-1 καθώς και προϊόντα βασισμένα στην τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης Wi-Fi. Το πιο δυνατό κομμάτι των Σουηδών πάντως εξακολουθεί να είναι τα ηχεία. Η γκάμα τους περιλαμβάνει ηχεία κατάλληλα για τόσο για δικαναλικά όσο και για πολυκαναλικά συστήματα ήχου με τις σειρές Wigo, Mondial και Avanti να φαίνονται πιο ενδιαφέρουσες καθώς και ενεργά ηχεία. Αρκετό ενδιαφέρον έχει επίσης και η τεχνολογία ACE-Bass που χρησιμοποιήται σε κάποια από τα συστήματά τους. Παρουσιάστηκε το 1978 ως επιστημονική ανακοίνωση στο συνέδριο του AES στην Νέα Υόρκη από τον Karl Eric Stahl, μια εποχή δηλαδή που το ισχυρότερο εργαλείο ανάλυσης των ηχείων ήταν τα μοντέλα Thiele-Small και η έννοια της ψηφιακής επεξεργασίας άγνωστη. Ο Stahl χρησιμοποιώντας έξυπνα τα ισοδύναμα κυκλώματα που ήταν διαθέσιμα την εποχή εκείνη και εξομοίωναν τις ηλεκτρικές και μηχανικές παραμέτρους του συστήματος ενισχυτής-ηχείο, σχεδίασε μια παραλλαγή που αντιμετώπιζε τον ενισχυτή ως πηγή σταθερού ρεύματος (και όχι σταθερής τάσης όπως συμβαίνει συμβατικά) με αρνητική αντίσταση εξόδου η οποία αντιστάθμιζε την αντίσταση του πηνίου φωνής του μεγαφώνου και μια σειρά από ηλεκτρικές παραμέτρους που επέτρεπαν τον έλεγχο των πραγματικών μηχανικών μεγεθών του ηχείου (της απόσβεσης και της ενδοτικότητας της ανάρτησης). Η παρουσίαση του Stahl είχε τίτλο “Synthesis of Loudspeaker Mechanical Parameter by Electrical Means” και κατέληγε σε μετρήσεις που υποδείκνυαν ότι το σύστημα προσέφερε εκτεταμένη απόκριση χαμηλά (για δεδομένο όγκο καμπίνας) και χαμηλότερες παραμορφώσεις. Μπορείτε να δείτε μια δοκιμή ενός τέτοιου συστήματος εδώ.
Τέλος, η εταιρία έχει σχεδιάσει και ηχεία, κατάλληλα να συνδεθούν με ένα iPod ή ένα iPhone όπως είναι τα Porto και Porto Go των οποίων η εξωτερική σχεδίαση σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη. Τα προϊόντα της Audio Prο διατίθενται από την Mythos Audio (τηλ.: 2310-457010)
ΙΝFO:Mythos Audio, τηλ.: 2310-457010, web: http://www.mythosaudio.gr/, http://www.audiopro.com
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr