Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/12/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΤΟΥ MICHAEL ELLIOT...

SITE MAP


Aria: Ποιός θυμάται τον Michael Elliot;
01/12/2008
Δεν είναι εύκολο, μερικές φορές, να παρακολουθήσεις την πορεία μερικών εταιριών. Για τους μη παρατηρητικούς, η Counterpoint υπάρχει ακόμη. Για τους παρατηρητικούς, ανήκει σε κάποια απωανατολίτικη κοινοπραξία, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Κάποιοι, πάλι, είναι πιθανόν να έχουν ακολουθήσει τα ίχνη του πάλαι ποτέ προέδρου της, Mike Elliot, μέχρι την Alta Vista Audio μια εταιρία που προσφέρει σέρβις σε παλαιούς ενισχυτές Counterpoint καθώς επίσης και αναβαθμίσεις. Αυτοί θα χαρούν να μάθουν ότι ο Elliot ξαναμπήκε στον χορό των κατασκευαστών με νέα εταιρία, την Aria. Η Aria είναι μια εταιρία ενισχυτών και έκανε την εμφάνισή της στην αγορά με τους τελικούς ενισχυτές WT100 και WT350. Πρόκειται για υβριδικές σχεδιάσεις με solid state στάδια εξόδου (ισχύος 100W ανά κανάλι στον WT100 και 350W στον μονομπλόκ WT350) οι οποίες βασίζονται στην αρχιτεκτονική που χρησιμοποίησε ο Elliot στους ιστορικούς NPS το 1990. Οι ενισχυτές προσφέρονται και σε ειδικές εκδόσεις με την κατάληξη XL με καλύτερα υλικά και την δυνατότητα να ρυθμιστούν ώστε να ταιριάζουν στο αυτί του ιδιοκτήτη από τον ίδιο τον Elliot, ενώ ο χρήστης μπορεί να επιλέξει και ανάμεσα σε έκδοση υψηλής ή χαμηλής ευαισθησίας ανάλογα με τον προενισχυτή του.
Μιλώντας για προενισχυτές, αυτό είναι και το νέο προϊόν της Aria. Η εταιρία ανακοίνωσε την σειρά προενισχυτών Whole Vinyl στην οποία περιλαμβάνονται ο WV5, ένας πλήρης προενισχυτής με στάδια line και phono, ο WV11 ο οποίος περιλαμβάνει μόνο το στάδιο line και ο WV9 ο οποίος περιλαμβάνει μόνο το στάδιο phono. Κατά τον ίδιο τον Elliot, η σειρά WV είναι η πρώτη η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως διάδοχος του διάσημου SA-11 της Counterpoint. Το στάδιο phono περιλαμβάνει μετασχηματιστές της Sowter και ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές επιλογές ανάλογα με τις προτιμήσεις του, ακόμη και να παραγγείλει τους προενισχυτές χωρίς αυτούς. Όσον αφορά το στάδιο line, o Εlliot σχεδίασε ένα κύκλωμα που μπορεί να υποστηρίξει λυχνίες με τάσεις θέρμανσης 6 ή 12V έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθεί μια μεγάλη ποικιλία από διπλοτριόδους, ανάλογα με την προτίμηση του χρήστη, δεν έχει εφαρμόσει βρόχο ολικής αρνητικής ανάδρασης και χρησιμοποιεί ένα Alps RK168 για την ρύθμιση της στάθμης στην απλή  έκδοση των προενισχυτών και έναν εξασθενητή DACT στην έκδοση XL. Οι προενισχυτές χρησιμοποιούν τροφοδοσία σε εξωτερικά σασί (όπου τοποθετείται ο μετασχηματιστής) και ανόρθωση και σταθεροποίηση μέσω λυχνιών σε ότι αφορά τις υψηλές τάσεις. Οι τιμές κυμαίνονται (ανάλογα με την έκδοση) από τις 6.700 μέχρι τις 8.800 δολάρια για τους προενισχυτές και από τις 4.400 μέχρι τις 25.000 δολάρια για τους τελικούς ενισχυτές. Κρίνοντας από τα λεγόμενά του, ο Elliot πουλάει μόνο απευθείας σε χρήστες σε όλο τον κόσμο και δεν έχει τοπικούς αντιπροσώπους ή dealers.
ΙΝFO: http://www.ariaaudio.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr