Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/09/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  Η APPLE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ IPOD NANO ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ...

AV BLOG 

SITE MAP


Στην αγορά το νέο iPod nano
09/09/2008
To νέο iPod nano τέταρτης γενιάς είναι το λεπτότερο iPod που έχει παρουσιάσει η Apple μέχρι στιγμής, με βάθος που ξεπερνά ελάχιστα τα 6 χιλιοστά (6.2, για την ακρίβεια), έγχρωμη οθόνη δυο ιντσών (με ανάλυση 320x240), καμπυλωμένες επιφάνειες και μια σειρά από προκλητικά χρώματα. Όσον αφορά τα “σοβαρά” χαρακτηριστικά του, έχουμε να κάνουμε με ένα flash media player το οποίο κυκλοφορεί σε χωρητικότητες 8 και 16GB (επαρκείς για την αποθήκευση 2.000/4.000 τράκς σε AAC 128kbps ή 7.000/14.000 φωτογραφιών ή, τέλος, 8/16 ωρών βίντεο). Ενσωματώνει αποκωδικοποιητές AAC και MP3/MP3 VBR μέχρι τα 320kbps, Αpple Lossless, AIFF και WAV (για όσους θα ήθελαν να έχουν το υλικό τους ασυμπίεστο). Για τις ανάγκες της προβολής  βίντεο, η συσκευή είναι συμβατή με το φορμά H.264 στα 1.2Mbps και MPEG-4 μέχρι 2.5Mbps.
Αυτό, πάντως, που θα κερδίσει τους απανταχού φίλους του iPod είναι η απόφαση της Apple να ενσωματώσει στην συσκευή ένα επιταχυνσιόμετρο το οποίο μπορεί να ανιχνεύει τόσο την θέση του player όσο και την κίνησή του. Αυτή η ιδέα επιτρέπει μια επέκταση του user interface το οποίο τώρα μπορεί να προσαρμόζει την οθόνη ανάλογα με την θέση ή να επιλέγει τρακς στην τύχη όποτε το κουνήσετε... καταλλήλως. Εκτός από τους γνωστούς τρόπους επιλογής μουσικής, χρησιμοποιώντας, δηλαδή, τις αποθηκευμένες πληροφορίες για τον τίτλο, το είδος, τον καλλιτέχνη, κ.λπ, το nano προσφέρει δυνατότητα browsing των εξωφύλλων (Cover Flow), ενώ υποστηρίζεται και ο αλγόριθμος Genius, ο οποίος αναζητά κομμάτια τα οποία ταιριάζουν μεταξύ τους. Το νέο nano υποστηρίζει, επίσης ,παιχνίδια (τα οποία μπορεί κανείς να αγοράσει από το iTunes). Οι τιμές στο online κατάστημα της Appla (στις ΗΠΑ) είναι 149 και 199 δολλάρια για την έκδοση των 8 και των 16GB αντιστοίχως.
ΙΝFO: Rainbow Computer, τηλ.: 210-901.2892, web: http://www.rainbow.gr/, http://www.apple.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr