Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/04/2010


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  Ο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ AV ΤΗΣ ANTHEM ΕΝΣΩΜΑΤΏΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ...

SITE MAP


Νέος επεξεργαστής AV από την Anthem με τεχνολογία ARC
12/03/2010
O νέος κορυφαίος επεξεργαστής της Anthem ονομάζεται D2v και περιλαμβάνει όλα όσα περιμένει κανείς, γνωρίζοντας την εταιρία, δηλαδή... τα πάντα. Πρόκειται για μια σχεδίαση 7.1 που προσφέρει οκτώ εισόδους HDMI, μπορεί να αποκωδικοποιήσει Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio και διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό από δυνατότητες.
Όσον αφορά στο βίντεο, βασίζεται στον επεξεργαστή VXP της Sigma Designs για να πραγματοποιήσει upscaling μέχρι τα 1080p, να υποστηρίξει προβολές υλικού 24p αλλά και να προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό από δυνατότητες ρύθμισης (cropping, Gamma, καταστολή θορύβου κλπ) ενώ παράλληλα προσφέρει δυνατότητα transcoding, επεξεργασίας δηλαδή του αναλογικού βίντεο και εν συνεχεία δρομολόγησής του είτε μέσω HDMI είτε μέσω αναλογικών εξόδων.
Στο κομμάτι του ήχου, η Anthem έχει επιλέξει την λύση του custom DSP με δύο επεξεργαστές συνολικής δυνατότητας 800MIPS. Μέσω αυτού προσφέρει upsampling 24/192 σε όλα τα ψηφιακά σήματα ενώ όλοι οι μετατροπείς (τόσο οι A/D όσο και οι D/A) λειτουργούν σε ανάλυση 24/192. Για αυτούς που πιθανόν θα ήθελαν να συνδυάσουν τις δυνατότητες ενός κορυφαίου ψηφιακού επεξεργαστή με αυτές ενός αναλογικού προενισχυτή, ο D2v προσφέρει και δυνατότητα αναλογικής παράκαμψης για όλες τις εισόδους.
Ενδιαφέρον, τέλος, φαίνεται να είναι και το σύστημα ARC που χρησιμοποιήται στον D2v για την διόρθωση της ακουστικής του χώρου. Πρόκειται για μια τεχνολογία που, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η Anthem αναπτύσσει εδώ και τρία χρόνια. Βασίζεται σε πολλαπλές μετρήσεις μέσω μικροφώνου, φίλτρα IIR και μπορεί να υποστηρίξει συστήματα μέχρι 7.1 κανάλια προσφέροντας, μάλιστα, και την δυνατότητα για αποθήκευση διαφορετικών setup ανάλογα με την εκάστοτε χρήση (αν πρόκειται, δηλαδή, για συνοδεία προβολής ή μουσική).
ΙΝFO: Absolute Audio & Visual, τηλ.: 210-995.5727, web: http://www.absoluteaudio.gr/, http://www.anthemav.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr