Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 08/06/2010


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: Η ANTELOPE AUDIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ULTRA AUDIO...


Η Antelope Audio στην Ελληνική αγορά
08/06/2010
Η Antelope Audio είναι μια εταιρία που εξειδικεύεται στην κατασκευή συστημάτων χρονισμού για ψηφιακά συστήματα με τη σειρά προϊόντων της να περιλαμβάνει γεννήτριες και διανομείς clock για εφαρμογές audio και video. Η επιλογή αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Πίσω από τις σχεδιάσεις της εταιρίας βρίσκεται ο Igor Levin ο άνθρωπος που στα τέλη της δεκαετίας του '90 παρουσίασε ένα από τα πλέον επιτυχημένα “ρολόγια” για χρήση σε περιβάλλον στούντιο, το Aardsync II. Βασισμένη στην φήμη της συσκευής αυτής η Antelope κινείται σε παρόμοιους ρυθμούς όσον αφορά τον επαγγελματικό χώρο, παρουσιάζοντας μια εξέλιξη της τεχνολογίας που είχε χρησιμοποιηθεί τότε και σήμερα -στην τρίτη γενιά της πλέον- ονομάζεται AFC (Acoustically Focused Clocking). Αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, πάντως, είναι η σειρά Integrity η οποία περιλαμβάνει USB DACs για χρήση στο σπίτι. Την στιγμή αυτή είναι διαθέσιμα δύο προϊόντα με την ονομασία Zodiac και Zodiac+ ενώ μέσα στη χρονιά αναμένεται και μια ακόμη έκδοση η Zodiac Gold.
Οι διαφορές μεταξύ Zodiac και Zodiac+ επικεντρώνονται στις εισόδους και τις εξόδους καθώς το μεγάλο μοντέλο διαθέτει είσοδο AES/EBU, αναλογική είσοδο, είσοδο word clock καθώς και ψηφιακές εξόδους “καθαρές” από jitter αλλά -κυρίως- στην δυνατότητα χειρισμού σημάτων μέσω USB, με το απλό μοντέλο να ανεβαίνει μέχρι τα 96kHz και το “+” να μπορεί να διαχειριστεί ροή δεδομένων μέχρι 24/192 μέσω custom σχεδίασης του σχετικού interface.
Και οι δύο μετατροπείς βασίζονται σε επεξεργασία 64-bit για τον χρονισμό και την ελαχιστοποίηση του jitter και το κύκλωμα που παράγει το clock λειτουργεί κάτω από σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας (σε “φούρνο”). Για όσους έχουν ανάγκη απομόνωσης κατά τις ακροάσεις, υπάρχει και φροντισμένη έξοδος ακουστικών μέσω ξεχωριστού ενισχυτή.
Είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε από κοντά το Zodiac+ κατά την πρώτη επίσημη παρουσίασή του στην Ελληνική αγορά το Σάββατο 5/6 και οι εντυπώσεις ήταν ιδιαίτερα θετικές με βάση την τιμή του, παρά το γεγονός ότι οι ακροάσεις δεν περιέλαβαν αρχεία υψηλής ανάλυσης. Περισσότερες λεπτομέρειες όταν τον βάλουμε στο χέρι...
Για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Antelope Audio μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Έλληνα αντιπρόσωπο (Ultra Audio, τηλ.: 6945-468.789).
ΙΝFO: Ultra Audio, τηλ.: 6945-468.789, web: http://www.ultraaudiogroup.eu/, http://www.antelopeaudio.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr