Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/11/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ AES/Gr...

SITE MAP


Έγινε η πρώτη συνάντηση του AES/Gr
08/11/2008
Το ελληνικό τμήμα του Audio Engineering Society ιδρύθηκε το 1991 σε μια προσπάθεια να φέρει πιο κοντά του ανθρώπους του audio στην Ελλάδα. Η αρχική αυτή κίνηση δημιούργησε (ως συνήθως...) τον σχετικό ενθουσιασμό αλλά με την πάροδο του χρόνου υπήρξε μια χαλάρωση η οποία οδήγησε το AES/Gr στην αφάνεια για αρκετά χρόνια. Το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε πριν από έναν περίπου χρόνο όταν το προεδρείο ανασυγκροτήθηκε, περιλαμβάνοντας τον Νίκο Εσπιαλίδη (Διευθυντή του Ηχογραφικού Κέντρου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών) στην θέση του προέδρου, τον Γιάννη Μουρτζόπουλο (καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών) στην θέση του αντιπροέδρου, τον Ανδρέα Φλώρο (Ιόνιο Πανεπιστήμιο) στην θέση του γραμματέα, το Δημήτρη Σταματάκο (Ακραίες Εκδόσεις, avmentor.gr) στην θέση του ταμία και τους Νικόλα Τάτλα (Ηλεκτρολόγο μηχανικό – Ερευνητή) και Βασίλη Τσακίρη (Crystal Audio) στις θέσεις των μελών.
Ο Γιάννης Μουρτζόπουλος (Πανεπιστήμιο Πατρών, αριστερά) και ο Γιώργος Παπανικολάου (Α.Π.Θ., δεξιά) κάλυψαν το κομμάτι της συνάντησης που αφορούσε στις εξελίξεις και τος προοπτικές στον ακαδημαϊκό/ερευνητικό χώρο.
Η πρώτη συνάντηση που διοργανώθηκε φιλοξενήθηκε στα πλαίσια του ISS AVL Digital Pro Show και είχε ως γενικό θέμα “Audio Εξελίξεις και νέοι ορίζοντες”, περιλαμβάνοντας τρία μέρη με αντίστοιχη θεματολογία και ομιλιτές ως εξής: Τεχνολογίες και εξελίξεις στο χώρο του P.A. Με ομιλητές τον Θανάση Δρόσο (Tελμάκο), Βαγγέλη Πετρίδη (Όμικρον) και Παύλο Πανταζόπουλο (ανεξάρτητο ηχολήπτη), Εξελίξεις στο χώρο του studio με ομιλητές τον Νίκο Εσπιαλίδη (ΜΜΑ), Κώστα Καλημέρη (Prism και Black Rock Studios) και  Χρήστο Χατζηστάμου (Athens Mastering και Athens Pro Audio) και -τέλος- Εξελίξεις και προοπτικές στον ακαδημαϊκό –ερευνητικό χώρο με συμμετέχοντες τον Γιώργο Παπανικολάου (ΑΠΘ) και Γιάννη Μουρτζόπουλο (Παν/μιο Πατρών).  Η συμμετοχή στην συνάντηση υπήρξε απολύτως ικανοποιητική τόσο σε όγκο όσο και σε κέφι με πολλά μέλη τα οποία είναι μικρά σε ηλικία και οι προοπτικές φαίνονται ενθαρρυντικές. Η ημερίδα έκλεισε με ανοικτή συζήτηση για το Αudio και τις προοπτικές του τόσο στον εφαρμοσμένο όσο και στον ακαδημαϊκό/ερευνητικό τομέα και με πρόσκληση από την πλευρά του προεδρείου για ιδέες και προτάσεις σχετικές με τα θέματα που θα πρέπει να καλυφθούν σε επόμενες συναντήσεις.
Ο Κώστας Καλημέρης εξηγεί μερικές από τις λεπτομέρειες στην κατασκευή του Black Rock Studio το οποίο κατασκευάζεται στη Σαντορίνη.
ΙΝFO: web: http://www.aes.org/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr