Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/06/20029


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ACOUSTICPLAN - ΥΒΡΙΔΙΚΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

SITE MAP


Τα υβρίδια της AcousticPlan
23/06/2009
Η σειρά των ενισχυτικών της AcousticPlan περιλαμβάνει έναν προενισχυτή phono (PhonoMaster) ο οποίος χρησιμοποιεί ημιαγωγούς στο στάδιο εισόδου των κεφαλών MC καθώς επίσης και στο στάδιο εξόδου και λυχνίες στα ενδιάμεσα στάδια, έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή (Sitar) ισχύος 2x40W με mosfets στην έξοδο και δυνατότητα προσθήκης phono, τον προενισχυτή Sarod ο οποίος χρησιμοποιεί βηματικό εξασθενητή 24 θέσεων για την ρύθμιση της στάθμης καθώς και έναν τελικό ενισχυτή, τον Santor με οδήγηση μέσω τριόδων και στάδιο εξόδου που χρησιμοποιεί mosfets σε τάξη Α/ΑΒ και αποδίδει 2x50W/8Ω και 2x100W/4Ω. Η εταιρία διαθέτει, επίσης, ένα cd player, το Vadi το οποίο χρησιμοποιεί τον top-loading μηχανισμό CDPro2 και δεν εφαρμόζει κάποια τεχνική oversampling κατά την μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικά, αφήνοντας το anti-aliasing στα αναλογικά φίλτρα της εξόδου η οποία χρησιμοποιεί τριόδους. Η ζεύξη της εξόδου γίνεται με μετασχηματιστές.
Η AcousticPlan διαθέτει, επίσης, τέσσερα ηχεία από τα οποία τα δύο είναι συμβατικά δαπέδου δύο δρόμων (Τala και Raga) ενώ τα άλλα δύο (Avarta και Veena) είναι ημι-ενεργά ανοικτής μπάφλας. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι Γερμανοί χρησιμοποιούν μια ή περισσότερες μονάδες για να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του φάσματος και αναθέτουν, μέσω ενός κροσόβερ με χαμηλή συχνότητα αποκοπής, μόνο τις πολύ χαμηλές συχνότητες στα γούφερς. Οι βασικές διαφορές μεταξύ του Avarta και του Veena βρίσκονται στο μέγεθος της καμπίνας, ή καλύτερα του ξύλινου πλαισίου που χρησιμοποιούν καθώς και στον αριθμό των γούφερς. Πρόκειται για δίπολα ηχεία τα οποία βασίζονται σε μια μονάδα ευρέως φάσματος, 150 χιλιοστών και σε 2 ή 4 γούφερς των 250 χιλιοστών τα οποία οδηγούνται από τον δικό τους τελικό ενισχυτή.
ΙΝFO: http://www.acousticplan.de/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr