Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τετάρτη, 9/04/2003


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΔΙΣΚΟΙ ΑΝΑΦΟΡΑΣ►CD TEST: DIRE STRAITS: "ON EVERY STREET" ...

AV BLOG 

SITE MAP

Τονισμένη χαμηλή περιοχή, επεξεργασία ανάμεσα στα 500 και τα 2000Hz και ένα ομαλό και ομοιογενές roll-off. Σχετικώς ευρεία εικόνα που παραμένει ωστόσο επικεντρωμένη στον εγκάρσιο άξονα.
Αλλαγή στα τύμπανα με κορύφωση της ενέργειας στην κατώτερη οκτάβα.
DIRE STRAITS: "ON EVERY STREET"
Εταιρία:VERTIGO/510160-2
Ετος Παραγωγής:1991
Ηχολήπτης:Bill Schnee/Chuck Ainlay
Μηχανικός Mastering:Bob Ludwig
To τράκ της δοκιμής:Calling Elvis

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΙΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ του, το ιδιόρυθμο ταμπούρο, το συγκεκριμένο τράκ του δίσκου αποτελεί ένα τυπικό δείγμα της δουλειάς του Bob Ludwig.  Η στάθμη έχει ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε το κτύπημα να έχει άφθονο περιθώριο ώστε να αναπτυχθεί και να ξεχωρήσει από τα υπόλοιπα όργανα, ένα εφέ που ο ίδιος μηχανικός μάστερινγκ έχει χρησιμοποίήσει απαράλλακτο σε δίσκο του Sting. Kατά την συνήθη τακτική η χαμηλότερη οκτάβα έχει τονιστεί και το φάσμα παρουσιάζει ένα ομαλό roll-off στις υψηλές συχνότητες.  Ισοσταθμιστής έχει χρησιμοποιηθεί στην μεσαία περιοχή 500-2000Hz (να την χρειάζεται η φωνή του Νόπφλερ άραγε;).  H εικόνα είναι κάπως πιο ανοικτή από ότη στην περίπτωση του Road to Hell, που είναι και μερικά χρονάκια παλιότερο, ας μην το ξεχνάμε. Στο τρισδιάστατο διάγραμμα φαίνεται η χρονική στιγμή περί το 1:10 όπου ο ρολάρουν τα τύμπανα σε μια αλλαγή του κομματιού.  Αξίζει να παρατηρήσει το ποσό της ενέργειας περί τα 31Hz, και να αναλογιστεί τι τραβάει ο δυστυχής που έχει την κακή έμπνευση να βάλει δυο μεγάλα ηχεία σε μικρό δωμάτιο!
Η ακρόαση του δίσκου κάνει φανερή την καλή δουλειά που έχουν κάνει οι Straits στο στούντιο και στο μάστερινγκ, αφού το Οn every street αποπνέει έναν αέρα ποιότητας και ατμόσφαιρας, ιδιαίτερα στην αντίθεση της φωνής του Νόπλφερ με τα όργανα του γκρούπ.  Ακόμη και σε υψηλές στάθμες δεν είναι καθόλου κουραστικός (να οφείλεται άραγε αυτό στο roll-off των υψηλών συχνοτήτων;) και οπωσδήποτε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μονοδιάστατος.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►     ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
►Κριτικές δίσκων αναφοράς:
Phillip Glass/Kundun (CD),
John Surman/The Amazing Adventures of Simon Simon (ECM, βινύλιο), 
James Horner/Titanic (CD),
Yello/Pocket Universe(CD),
The New Savoy Jazzmen/Jamsession at the Sagewerk (AAA, βινύλιο)

CD ON TEST:
CHRIS REA/THE ROAD TO HELL FRANK ZAPPA/ONE SIZE FITS ALL ► TSUYOSHI YAMAMOTO TRIO/GIRL TALK ► RED HOT CHILI PEPPERS/ONE HOT MINUTE ►VARIOUS/HIT BOX 4PINK FLOYD/THE DARK SIDE OF THE MOON ► JAMES HORNER/TITANIC ► ANDREW POWELL/LADYHAWKE ► VIVALDI/THE FOUR SEASONS ► CRAIG ARMSTRONG/THE SPACE BETWEEN US ► ABATON/EΞ ΑΔΟΚΗΤΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
Πώς έγινε η δοκιμή
Αthens Mastering

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2003
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr