Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/04/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Helios DAC: Η ναυαρχίδα της Weiss.



Helios DAC: Η ναυαρχίδα της Weiss.
2024/02/29, [δ.τ.]

Ο DAC Helios είναι το αποτέλεσμα του trickle down της τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η Weiss για τα επαγγελματικά της συστήματα, στον οικιακό ήχο, όντας μια ακόμη καλύτερη πρόταση σε σχέση με τους πολύ επιτυχημένους DAC501/502 και περιλαμβάνοντας μια σειρά αλγορίθμων DSP που αναπτύχθηκαν από την εταιρία.
Η ψηφιακή επεξεργασία και η μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό πραγματοποιείται από το τσιπ ES9038PRO της ESS, χρησιμοποιώντας 4 κανάλια DAC παράλληλα ανά κανάλι, μια αρχιτεκτονική που προσφέρει λόγο σήματος προς θόρυβό που φθάνει τα -128 dB. Το τροφοδοτικό είναι γραμμικό με δύο δακτυλιοειδείς μετασχηματιστές και ξεχωριστές σταθεροποιήσεις ανά κανάλι, κάτι που -σύμφωνα με την εταιρία- βελτιώνει την διαφωνία των καναλιών.
Η συσκευή διαθέτει πέντε ψηφιακές εισόδους: AES/EBU ή S/PDIF μέσω XLR, Toslink, RCA, Ethernet/RJ45 και USB-Β. Οι έξοδοι είναι balanced/XLR και single ended/RCA. Η συσκευή μπορεί να διαχειριστεί όλα τα επαγγελματικά και οικιακά φορμά και η εταιρία αναφέρει ότι ο Helios είναι πιστοποιημένος ως Roon-ready.
Ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο του DAC είναι ότι ενσωματώνει ένα πακέτο DSP της Weiss Engineering, το οποίο περιλαμβάνει ισοσταθμιστή για την ακουστική του χώρου, κλασικό ισοσταθμιστή ο οποίος προσφέρει έλεγχο των χαμηλών, μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων, De-essing, που αφαιρεί τα υπερβολικά συριστικά, αλγόριθμο για εξισορρόπηση της στάθμης μεταξύ των κομματιών, προσομοιωτή βινυλίου (αναρωτιόμαστε γιατί...), αλγόριθμο ακύρωσης της διαφωνίας (XTC), που επιτρέπει την αναπαραγωγή εγγραφών binaural μέσω των ηχείων, ρυθμιστικό loudness και, τέλος, αλγόριθμο cross-feed για σωστή ακρόαση συμβατικών εγγραφών μέσω ακουστικών.
Οι αναλογικές έξοδοι βασίζονται στους custom τελεστικούς ενισχυτές της Weiss (OP2-BP) και ο έλεγχος της συσκευής γίνεται μέσω ενός περιστρεφόμενου encoder και της οθόνης, ενώ διατίθεται τηλεχειριστήριο και έλεγχος μέσω web.

info: Anquan AV, τηλ.: 210-613.3441, https://www.anquan-av.com/, https://weiss.ch/highend-hifi/