Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/04/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Moya M1: η νέα ναυαρχίδα της Vivid Audio, δια χειρός Laurence Dickie.

Moya M1: η νέα ναυαρχίδα της Vivid Audio, δια χειρός Laurence Dickie.
2024/03/14, [δ.τ.]

Ο γνωστός σχεδιαστής, εκμεταλλεύθηκε την... πανδημία και την καραντίνα για να σχεδιάσει ένα πραγματικά μεγάλο ηχείο, το οποίο αναμένεται να ξεχωρίσει στην σειρά Moya και να αποτελέσει μια δήλωση από την Vivid Audio, η οποία επιχειρεί, με αυτό, να επανακαθορίσει το state of the art!
Στην πραγματικότητα, το “μεγάλο” είναι, εκτός των άλλων και κυριολεκτικό. Το M1 είναι μια σχεδίαση πέντε δρόμων, 13 μεγαφώνων, το οποίο δεν θα περάσει απαρατήρητο πουθενά και σίγουρα θα αποτελεί ένα show-stopper για το φετινό Μόναχο, όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα επιδειχθεί για πρώτη φορά, επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Ο Dickie έχει συνδέσει το όνομά του με το πρόγραμμα Nautilus της B&W από το οποίο προέκυψαν σημαντικές ιδέες. Η Vivid Audio έχει βασιστεί επάνω σε αυτές και φυσικά το Moya M1 δεν τις αφήνει ανεκμετάλλευτες. Έτσι, το ηχείο χρησιμοποιεί τους αυλούς μεταβλητής διατομής για την διαχείριση της οπίσθιας ακτινοβολίας των μεγαφώνων, χρησιμοποιεί τουίτερ με θόλο από DLC (Diamond-Like Coated) και τα αντίρροπα γούφερ για την αντιστάθμιση των δυνάμεων που δημιουργούνται και την μείωση των συντονισμών χωρίς την ανάγκη καμπίνας με πολύ μεγάλη μάζα.
Το ηχείο είναι, το λιγότερο, μαξιμαλιστικό, με οκτώ γούφερ των 800W ανά καμπίνα με φόρτιση bass reflex, φροντισμένα ώστε να ελαχιστοποιούνται οι αεροδυναμικοί θόρυβοι, δύο μιντ/γούφερ, ένα μεγάφωνο μεσαίων, ένα μεγάφωνο ανώτερων μεσαίων και ένα τουίτερ. Όλα τα μεγάφωνα έχουν αναπτυχθεί από την Vivid και είναι βελτιστοποιημένα για χρήση στο M1. Τα φίλτρα είναι hard-wired (χωρίς τυπωμένα κυκλώματα), χρησιμοποιούν τοπολογίες Linkwitz-Riley και είναι ξεχωριστά για την περιοχή των μεσαίων/υψηλών και των χαμηλών συχνοτήτων, έτσι ώστε τα πρώτα να μπορούν να τοποθετηθούν μακρυά από τα γούφερ.

info: Athens Pro Audio, τηλ.: 210-330.1031, https://www.athensproaudio.gr/, https://vividaudio.com/