Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/04/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Προενισχυτής με Telefunken NOS από την Vincent Audio.

Προενισχυτής με Telefunken NOS από την Vincent Audio.
2024/04/13, [δ.τ.]

Η Vincent Audio ανακοίνωσε σήμερα την παραγωγή -σε περιορισμένο αριθμό- του νέου SA-T7 Diamond, ενός λαμπάτου προενισχυτή ο οποίος είναι βασισμένος σε λυχνίες NOS της Telefunken, που κατασκευάστηκαν πριν από αρκετές δεκαετίες.
Ο νέος SA-T7 Diamond βασίζεται σε κύκλωμα ίδιας λογικής και ποιότητας με αυτό που διέθεταν τα προηγούμενα μοντέλα και, επιπλέον, ενσωματώνει δέκτη Bluetooth για ασύρματο streaming. Ωστόσο, αυτή η τελευταία έκδοση χρησιμοποιεί τις λυχνίες PCF803 της Telefunken. Οι λυχνίες αυτές είναι σύνθετες και περιλαμβάνουν μια τρίοδο και μια πέντοδο. Αρχικώς σχεδιάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν σε κυκλώματα έγχρωμης τηλεόρασης, αλλά έγιναν πολύ συμπαθείς και στον χώρο του audio, σε κυκλώματα χαμηλής στάθμης, όπως οι προενισχυτές phono. Αν και η εταιρία δεν αναφέρει τίποτε σχετικό, υποθέτουμε ότι η ονομασία “Diamond” δόθηκε ως φόρος τιμής στο χαρακτηριστικό “διαμάντι” (περισσότερο ρόμβο) που έχουν οι αυθεντικές Telefunken στο κάτω μέρος τους.
Ο SA-T7 Diamond περιλαμβάνει συνδέσεις για μια ευρεία γκάμα αναλογικών και ψηφιακών πηγών ήχου, με έξι εισόδους single ended (RCA), μια ψηφιακή οπτική/Toslink και μια ομοαξονική. Τις ψηφιακές εισόδους υποστηρίζει ένας DAC βασισμένος στο PCM5102, ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί σήματα μέχρι 24-bit/192kHz. Υπάρχει ακόμη και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Bluetooth 5.0.
Ο προενισχυτής έχει την ίδια κυκλωματική δομή με την προηγούμενη έκδοση και βασίζεται στο κύκλωμα BestPentode που έχει σχεδιάσει ο Frank Blohbaum, το οποίο, στην συγκεκριμένη συσκευή, διαθέτει πολύ υψηλότερο κέρδος με λιγότερο θόρυβο από τις τριόδους, αναφέρει η εταιρία. Τo κύκλωμα του προενισχυτή υποστηρίζεται από ένα ειδικά σχεδιασμένο τροφοδοτικό το οποίο ονομάζεται Vimala (η λέξη για το “καθαρός” και “διαυγής” στα σανσκριτικά). Το δεύτερο στάδιο του προενισχυτή διαθέτει και κυκλώματα ελέγχου της τονικότητας, τα οποία μπορούν να παρακαμφθούν.
Ο SA-T7 Diamond είναι διαθέσιμος σε μαύρο και ασημί χρώμα.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, https://www.orpheusaudio.gr/, https://www.vincent-tac.de/