Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/03/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


H RX Reels παρουσίασε νέες και προσιτές μπομπίνες από ανθρακονήματα.

H RX Reels παρουσίασε νέες και προσιτές μπομπίνες από ανθρακονήματα.
2021/10/31, [δ.τ.]

Γνωρίσαμε τον Kevin Root και την RX Reels πριν από έναν περίπου χρόνο, όταν παρουσιάστηκαν τα πρώτα ομώνυμα reels, υψηλών προδιαγραφών, βασισμένα σε ανθρακονήματα. Το μειονέκτημά τους; η τιμή τους, κάτι που η εταιρία προσπαθεί να διορθώσει με την νέα έκδοση Studio, η οποία είναι κατά τι φθηνότερη, κοστίζοντας οριακά κάτω από τα $200,- ($198,-) όταν οι μπομπίνες της σειράς Original RX φθάνουν τα $239,-.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρία στο σχετικό δελτίο τύπου, η βασική διαφορά της νέας σειράς από την αρχική έγκειται στο φινίρισμα, το οποίο είναι το “φυσικό” του υλικού που χρησιμοποιείται με ένα απλό διαφανές βερνίκι που επιτρέπει στην πλέξη ανθρακονημάτων να φαίνεται (3K 2x2 σε δώδεκα στρώσεις).
Ως βασικό υλικό για τις μπομπίνες της RX χρησιμοποιούνται ανθρακονήματα, τα οποία η εταιρία προμηθεύεται από τον Αμερικανικό στρατό ως αχρησιμοποίητα κομμάτια (ρετάλια) των οποίων οι διαστάσεις δεν είναι χρήσιμες σε στρατιωτικές εφαρμογές, γεγονός που κάνει το κόστος τους ανεκτό. Οι δύο επιφάνειες συναρμολογούνται σε έναν ομφαλό (hub) ο οποίος κατασκευάζεται από μασίφ αλουμίνιο (με βάση την προδιαγραφή της NAB), με στήριξη πολύ καλύτερη από αυτήν τον συμβατικών εξαρτημάτων (δώδεκα βίδες αντί για έξι) ενώ η επιφάνεια του ομφαλού, εκεί όπου τοποθετείται το άκρο της ταινίας έχει υποστεί ειδική επεξεργασία ώστε να αποφεύγεται το κλασικό γλίστρημα και η όλη διαδικασία της φόρτωσης να είναι απλούστερη. Το ίδιο το hub κατασκευάζεται με μεγάλη ακρίβεια (0,002 της ίντσας) ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή, χωρίς ταλαντώσεις, περιστροφή, ειδικά σε υψηλές ταχύτητες τύλιξης/εκτύλιξης).
Τα reels είναι διαθέσιμα σε διάμετρο 10,4 ιντσών, κατάλληλα για ταινία πλάτους 1/4 της ίντσας.