Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


NDH 30: Εργαλείο από την Neumann, χαρά για τους audiophiles.

NDH 30: Εργαλείο από την Neumann, χαρά για τους audiophiles.
2022/04/28, [δ.τ.]

Οι φίλοι των ακουστικών υψηλού επιπέδου δεν μπορούν παρά να χαρούν μαθαίνοντας ότι τα ακουστικά NDH 30 της Neumann είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για ακουστικά που στοχεύουν, κυρίως, τους απαιτητικούς επαγγελματίες, αλλά, εννοείται, ενδιαφέρουν και όποιον αναζητά απόδοση υψηλού επιπέδου ανεξαρτήτως χρήσης.
Η Neumann κάνει ξεκάθαρο, σε κάθε ευκαιρία, ότι τα NDH 30 δεν είναι απλώς τα κορυφαία ακουστικά της, αλλά ένα εργαλείο για χρήση στο απαιτητικό περιβάλλον του στούντιο (ή και έξω από αυτό), όταν απαιτείται ακρίβεια σε θέματα τονικής ισορροπίας και στερεοφωνικής εικόνας.
Με το μυαλό στον μηχανικό ήχου, η Neumann σχεδίασε τα ακουστικά ώστε να αποτελέσουν μια εναλλακτική λύση όταν το σύστημα monitoring που προσφέρει (το οποίο ευθυγραμμίζεται ως προς την συμπεριφορά του στο χώρο με τον συνδυασμό software/μικροφώνου MA 1 που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το διάσημο Fraunhofer IIS) δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί.
Τα NDH 30 είναι περιωτικά (circum-aural) ακουστικά, ανοικτού τύπου και βασίζονται σε μονάδες 38 χιλιοστών, προσαρμοσμένες σε κάψες των οποίων η απορρόφηση είναι προσεκτικά ρυθμισμένη ειδικά ώστε να εξασφαλίζει ομαλή απόκριση στην περιοχή των μεσαίων και των υψηλών συχνοτήτων. Το γεγονός ότι τα διαφράγματα λειτουργούν κάτω από συνθήκες δίπολου (χωρίς να περιορίζεται η οπίσθια ακτινοβολία τους, δηλαδή), εξασφαλίζει, σύμφωνα με την Neumann σοβαρά πλεονεκτήματα.
Τα μεταλλικά μέρη των ακουστικών είναι κατασκευασμένα από χάλυβα και αλουμίνιο και ο σχεδιασμός της στέκας επιτρέπει την δίπλωση για εύκολη μεταφορά. Το καλώδιο είναι προστατευμένο από ένα υφασμάτινο περίβλημα και είναι αποσπώμενο, τερματισμένο με βύσμα TRS 3,5mm (με βιδωτό adaptor TRS 6,35mm). Η Neumann δίνει απόκριση συχνότητας 12Hz-34kHz, ευαισθησία 104dB (1kHz/1Vrms) και αντίσταση 120Ω.
Τα NDH 30 αναμένονται στην ελληνική αγορά, με τιμή €738.

info: Φ.Νάκας, τηλ.: 210-668.6000, https://www.nakas.gr/, https://en-de.neumann.com/