Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/04/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Titan 15: Το απόλυτο subwoofer της Magico.

Titan 15: Το απόλυτο subwoofer της Magico.
2021/11/04, [δ.τ.]

Όπως θα περίμενε κανείς από την συγκεκριμένη εταιρία, στην περίπτωση του Titan 15 δεν έχουν γίνει... οικονομίες. Δύο μονάδες 15 ιντσών, δύο ενισχυτές με συνολική ισχύ πάνω από 6kW και ένα περίβλημα από αλουμίνιο, εξασφαλίζουν πολύ υψηλές στάθμες και χαμηλές παραμορφώσεις κάτω από τα 20Hz.
Το sub έχει χτιστεί γύρω από μια νέα μονάδα πολύ χαμηλών συχνοτήτων της εταιρίας. Πρόκειται για ένα γούφερ με κώνο από αλουμίνιο, 15 ιντσών, με πηνίο φωνής 100 χιλιοστών, υψηλής αντοχής σε υψηλές θερμοκρασίες και ανάρτηση που επιτρέπει πολύ μεγάλες διαδρομές, μέχρι 40mm κορυφής (δηλαδή, περί τα 80mm p-p).
Τα δύο γούφερ που περιλαμβάνει το Titan 15 λειτουργούν σε ρυθμό push-push (δηλαδή με την ίδια φάση), ώστε να ελαχιστοποιούνται οι δυνάμεις που εξασκούνται στην καμπίνα και οι κραδασμοί και οδηγούνται, το κάθε ένα, από έναν ενισχυτή με διακοπτικό στάδιο ισχύος 3,2kW.
Το περίβλημα του ηχείου κατασκευάζεται από αλουμίνιο και είναι βασισμένο στην αρχιτεκτονική QSUB της εταιρίας, με προσεγμένες εσωτερικές ενισχύσεις (οι Magico τις χαρακτηρίζει “innovative”) και υλικά απόσβεσης. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα το οποίο μπορεί να φτάσει τα 136dB και έχει εξαιρετικά χαμηλές παραμορφώσεις, κάτω από το 1% (THD) στα 20Hz.
Το Titan 15 είναι ψηφιακά ελεγχόμενο, ώστε να ενσωματώνεται σωστά με τα υπόλοιπα ηχεία και να προσαρμόζεται στον χώρο, διαθέτει πολλαπλές εισόδους και έχει θερμική προστασία. Είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά.

info: IGE S.A., τηλ.: 210-809.2520, https://www.igegroup.gr/, https://www.magico.net/