Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/04/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα κεφαλή από την Luxman.

Νέα κεφαλή από την Luxman.
2022/03/11, [δ.τ.]

Ούτε δέκα, ούτε είκοσι. Σαράντα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που η Lux έβαλε στην αγορά μια νέα κεφαλή και ήταν η LMC-2, βελτιωμένη έκδοση της πρώτης κεφαλής της εταιρίας, LMC-1, του 1981. Προφανώς, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και ένα νέο μοντέλο, με κωδικό LMC-5 είναι πλέον διαθέσιμο.
Με βάση τις λεπτομέρειες που δίνει η εταιρία, η κεφαλή βασίζεται σε ακίδα με προφίλ Shibata, η οποία είναι προσαρμοσμένη σε ένα στέλεχος κατασκευασμένο από κοίλο αλουμίνιο με διάμετρο μισού χιλιοστού. Το υπομόχλιο του κινούμενου μέρους υποστηρίζεται από σύρμα χορδής πιάνου με διάμετρο μόνο 80 μικρόμετρα. Αυτή η προσέγγιση εξασφαλίζει, σύμφωνα με την Lux, πολύ καλή ιχνηλάτηση του δίσκου ακόμη και σε σημεία κοντά στο κέντρο του, καλύτερη ηχητική ταυτότητα και καλύτερη αναγνωστικότητα.
Η γεννήτρια της κεφαλής βασίζεται σε σταυροειδή πυρήνα και συμμετρική τοποθέτηση των πηνίων των δύο καναλιών, ένα στοιχείο που εξασφαλίζει εξαιρετικό διαχωρισμό καναλιών, αναφέρουν οι άνθρωποι της εταιρίας. Οι περιελίξεις της κεφαλής γίνονται με αγωγό UEW (Urethane Enameled Wired) με διατομή 30μm. Όλα αυτά εξασφαλίζουν πολύ μικρές διαστάσεις στον μηχανισμό της κεφαλής, κάτι που, σύμφωνα με την Luxman οδηγεί σε μεγαλύτερη αντοχή στους εξωγενείς θορύβους.
Το κέλυφος της LMC-5 είναι ανοικτού τύπου ώστε η κεφαλή να είναι περισσότερο ανθεκτική στην ακουστική ανάδραση και γίνεται χρήση της μικρότερης δυνατής ποσότητας υλικού για να ελαχιστοποιηθούν οι συντονισμοί. Είναι φινιρισμένο με το γνωστό βαθύ κόκκινο της εταιρίας (με ένα μεγάλο, λευκό “L”, τον γνωστό της λογότυπο. Είναι ήδη διαθέσιμη στην αγορά.

info: All About Audio Video, τηλ.: 213-0998.206, http://www.allaboutav.gr/, http://www.luxman.com/