Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 29/03/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Heed Audio επιστρέφει στην ελληνική αγορά.

Η Heed Audio επιστρέφει στην ελληνική αγορά.
04/03/2022, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής από την Ουγγαρία, με την χαρακτηριστική αισθητική και την μεγάλη ποικιλία συσκευών, επέστρεψε, μετά από ένα διάλειμμα στην ελληνική αγορά, από την Κοσμάς Hi-Fi. Η Heed έχει γράψει την δική της ιστορία στην Ευρωπαϊκή υψηλή πιστότητα και αξίζει να την γνωρίσετε.
Η Heed Audio είναι μια εταιρία με έδρα στην Βουδαπέστη που έχει αρκετά ενδιαφέρον παρελθόν. O σχεδιαστής Zsolt Huszti και ξεκίνησε την καριέρα του με ένα ηχείο, το StandART, το 1991. Την εποχή εκείνη ο Huszti συνεργάστηκε με την εταιρία Ion του Richard Hay, συναρμολογώντας στην Ουγγαρία τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Obelisk, μια σχεδίαση “α λα Cyrus” η οποία εκείνη την περίοδο είχε μεγάλη επιτυχία. Η Ion δεν πήγε και πολύ καλά και, όταν αναγκάστηκε να σταματήσει τις δραστηριότητές της, ο Huszti αποφάσισε να συνεχίσει την παραγωγή του Obelisk με την ονομασία Obelisk Pro. Η εταιρία πήρε το όνομα που έχει σήμερα και η ζωή... συνεχίστηκε. Το 2000 η μέχρι τότε άγνωστη σε διεθνές επίπεδο Heed έκανε ένα σημαντικό βήμα: Κατάφερε να μπει στην Γερμανική αγορά με το Orbit PSU, ένα εξωτερικό τροφοδοτικό για Rega Planar και, κατά τα φαινόμενα, η επιτυχία αυτή της επέτρεψε να εξελιχθεί σε έναν ενδιαφέροντα κατασκευαστή του οποίου το κύριο χαρακτηριστικό είναι οι λογικές τιμές η καλή ποικιλία συσκευών και η προσεγμένη ποιότητα κατασκευής.
Αυτή την στιγμή, η Heed προσφέρει πέντε διαφορετικές σειρές, την Thesis, την Lagrange, την “παραδοσιακή” Obelisk, την Elixir και την διαχρονική, κλασική θα έλεγε κανείς, Modular με τα χαρακτηριστικά πολύ στενά σασί. Οι σειρές Thesis και Obelisk βασίζονται σε σασί μισού πλάτους (διατηρώντας την αισθητική του πρώτου Obelisk), ενώ η Lagrange περιλαμβάνει μόνο έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή με δυνατότητα εγκατάστασης αρθρώματος DAC, είσοδο phono και Bluetooth streaming. Η Elixir περιλαμβάνει τον ομώνυμο ολοκληρωμένο ενισχυτή και τον DAC Abacus.
Μια αρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή του Huszti είναι να επαναφέρει τον πυκνωτή σύζευξης στην έξοδο των τελικών του ενισχυτών, μια αρχιτεκτονική που ονομάζει Transcap αλλά έλκει την καταγωγή της από τα... βάθη της ιστορίας των τοπολογιών ενισχυτών ήχου.
Περισσότερες πληροφορίες για την Heed Audio, μπορείτε να πάρετε από τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά, Κοσμάς Hi-Fi.

info: Κοσμάς Ηλίας & ΣΙΑ ΕΠΕ, τηλ.: 210-381.1720, https://www.kosmasaudiovideo.gr/, https://heedaudio.com/