Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/04/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Ferrum ανακοίνωσε DAC/Ενισχυτή ακουστικών.

Η Ferrum ανακοίνωσε DAC/Ενισχυτή ακουστικών.
2022/02/07, [δ.τ.]

Το πιθανότερο είναι ότι δεν την έχετε ακούσει ακόμη, αλλά -με βάση τα όσα βλέπουμε- γρήγορα θα γίνει ένα από τα σημαντικά ονόματα της Ευρωπαϊκής σκηνής. Ο λόγος για την Πολωνική Ferrum, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε τον πρώτο DAC/Ενισχυτή ακουστικών Erco. Ο οποίος, με την ευκαιρία, προφέρεται “Έρτσο” και όχι “Έρκο”.
Erco σημαίνει “μετάλλευμα” στην γλώσσα Εσπεράντο και είναι το όνομα της τρίτης κατά σειρά συσκευής της Ferrum. Οι δύο πρώτες ήταν ένα εξωτερικό τροφοδοτικό, το Hypsos και ένας ενισχυτής ακουστικών, ο Oor. Την εμπειρία και τις ιδέες της από αυτές τις συσκευές, συνδύασε η Ferrum με ένα κύκλωμα d/a (απόρροια της εμπειρίας της μητρικής εταιρίας HEM στην σχεδίαση τέτοιων διατάξεων) ώστε να δημιουργήσει τον Erco.
Η νέα συσκευή βασίζεται σε ένα custom ψηφιακό interface, με επεξεργαστή ARM, το οποίο υποστηρίζει όλες τις ψηφιακές εισόδους (συμβατικές S/PDIF -οπτική και ομοαξονική- και θύρα USB) και συνδυάζεται με ένα τσιπ της ESS (ES9028PRO). Υποστηρίζει streams μέχρι 32/384 (PCM) και DSD256 (DSD).
Το αναλογικό σήμα οδηγείται σε έναν ενισχυτή ακουστικών βασισμένο στον Oor και σε δύο εξόδους, μια TRS 6,35mm και μια Pentaconn για την περίπτωση που τα ακουστικά υποστηρίζουν balanced σύνδεση. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του single ended (RCA) και balanced (XLR) εξόδους για την οδήγηση προενισχυτών, τελικών ενισχυτών ή ενεργών ηχείων, με το ρυθμιστικό στάθμης να μπορεί να παρακαμφθεί.
Ο ενισχυτής ακουστικών βασίζεται σε custom ολοκληρωμένο κύκλωμα, προσφέρει τρεις ρυθμίσεις κέρδους και αποδίδει, σύμφωνα με την εταιρία, 300mW/300Ω και 1,7W/50Ω σε single ended σύνδεση. Οι τιμές αυτές γίνονται 1,2W και 6,1W αντιστοίχως σε balanced σύνδεση. Ο Erco διαθέτει το δικό του εξωτερικό τροφοδοτικό αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με το Hypsos.

info: Chameleon Audio, τηλ.: 213-027.7796, https://www.chameleonracks.com/, https://ferrum.audio/