Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/03/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


APEX: Η dCS ανακοίνωσε βελτιωμένο Ring DAC.

APEX: Η dCS ανακοίνωσε βελτιωμένο Ring DAC.
2022/01/24, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής ανακοίνωσε στην αρχή της χρονιάς την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει μια νέα έκδοση του custom μετατροπέα d/a που έχει αναπτύξει, στις νέες εκδοχές των Rossini και Vivaldi, η οποία έγινε γνωστή με την ονομασία APEX.
Αυτή η αναβάθμιση δεν θα είναι η πρώτη για το κλασικό και πολυσυζητημένο κύκλωμα της dCS. Το 2017 παρουσιάστηκε μια σημαντική αναβάθμιση η οποία αφορούσε στο λογισμικό του DSP που τρέχει τον μετατροπέα, ενώ το 2020 ενσωματώθηκαν βελτιώσεις που αφορούσαν στην ακρόαση μέσω ακουστικών, οι οποίες έγιναν με την ευκαιρία της παρουσίασης του DAC/ενισχυτή ακουστικών Bartok.
Η εταιρία δεν δίνει σπουδαίες λεπτομέρειες για το APEX, περιοριζόμενη να αναφέρει ότι αυτή η έκδοση περιλαμβάνει αλλαγές στο hardware του Ring, οι οποίες αφορούν στο τυπωμένο κύκλωμα και στο αναλογικό στάδιο το οποίο είναι εντελώς καινούριο. Σε κάποιο εισαγωγικό βίντεο της εταιρίας αφήνεται να εννοηθεί ότι έχουν γίνει αλλαγές και στον αλγόριθμο του mapping (στον τρόπο δηλαδή που “μοιράζει” το DSP το ψηφιακό σήμα στα διακριτά κυκλώματα του μετατροπέα). Η dCS δηλώνει ότι η νέα έκδοση APEX θα έχει χαμηλότερες παραμορφώσεις, καλύτερη γραμμικότητα και μια ακόμη σειρά από βελτιώσεις, μετρήσιμες και ακουστές.
Η επίσημη παρουσίαση του APEX έχει οριστεί να συμπέσει με την παρουσίαση των νέων εκδόσεων των DAC Rossini και Vivaldi, συσκευές οι οποίες θα είναι και οι πρώτες που θα χρησιμοποιούν την νέα έκδοση του Ring ως στάνταρντ. Οι κάτοχοι παλαιότερων Rossini και Vivaldi θα έχουν την δυνατότητα αναβάθμισης των συσκευών τους.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, https://www.orpheusaudio.gr/, https://dcsaudio.com/