Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/04/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Οι προενισχυτές phono της Audiokultura στην Ελλάδα.

Οι προενισχυτές phono της Audiokultura στην Ελλάδα.
2022/03/20, [δ.τ.]

Αν γνωρίζετε την Πολωνική Audiokultura, το πιο πιθανόν είναι να την έχετε συναντήσει στον χώρο του pro audio, με τους προενισχυτές μικροφώνων, τους compressors και τα ενεργά της crossover. Η εταιρία, ωστόσο, φαίνεται ότι έχει μπει και στον χώρο της οικιακής υψηλής πιστότητας, με τους προενισχυτές phono Iskra 1 και Iskra 2.
Το βασικό προϊόν της εταιρίας, στον χώρο που μας αφορά, είναι ο Iskra 1, μια ενδιαφέρουσα σχεδίαση βασισμένη σε δύο στάδια κέρδους μεταξύ των οποίων έχει τοποθετηθεί το δίκτυο αποέμφασης RIAA, έχουμε να κάνουμε, δηλαδή, με μια καθαρόαιμη παθητική σχεδίαση. Μια επιλογή που διαφοροποιεί ελαφρώς τον Iskra 1, είναι ότι το κέρδος μπορεί να ρυθμιστεί συνολικά σε οκτώ διαφορετικά επίπεδα, με το πρώτο στάδιο να προσφέρει δύο επιλογές και το δεύτερο στάδιο τέσσερις. Δυνατότητα επιλογής υπάρχει, επίσης τόσο για το φορτίο που βλέπει η κεφαλή (πέντε τιμές, συνολικά) όσο και για την χωρητικότητα. Όλες οι ρυθμίσεις γίνονται από διακόπτες DIL στο κάτω μέρος της συσκευής.
Το κύκλωμα του Iskra 1 βασίζεται σε πολύ γρήγορους τελεστικούς ενισχυτές και παθητικά υλικά πολύ υψηλής ποιότητας, χαμηλών ανοχών και είναι υλοποιημένο με αρχιτεκτονική dual mono. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του μια είσοδο και μια έξοδο, single ended.
Μετά τον Iskra 1, η Audiokultura ανακοίνωσε και τον Iskra 2 μια συσκευή με διπλάσιο -σχεδόν- κόστος, η οποία βασίζεται σε υβριδική αποέμφαση RIAA (κάποιες χρονικές σταθερές υλοποιούνται σε βρόχο ανάδρασης και κάποιες ως παθητικά δικτυώματα), προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης της ευαισθησίας, του φορτίου και της χωρητικότητας από την πρόσοψη, διαθέτει single ended και balanced εξόδους καθώς και βελτιωμένο, εσωτερικό τροφοδοτικό πολύ χαμηλού θορύβου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αντιπρόσωπο της Audiokultura στην ελληνική αγορά, Ακουστική Κρήτης.

info: Ακουστική Κρήτης, τηλ.: 282-1097.508 (210-964.9420 για την Αθήνα), https://www.akoustiki-kritis.gr/, https://audiokultura.com/