Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/06/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


MM-500: Ένα “Pro” LCD-X από την Audeze.

MM-500: Ένα “Pro” LCD-X από την Audeze.
2022/06/03, [δ.τ.]

Ο κατασκευαστής μαγνητοστατικών ακουστικών ανακοίνωσε προσφάτως το MM-500, ένα νέο μοντέλο ακουστικών, το πρώτο μιας σειράς η οποία έχει σχεδιαστεί με το μυαλό τους επαγγελματίες αλλά και τους απαιτητικούς audiophiles που απαιτούν μεγάλη ακρίβεια.
Πίσω από τα MM-500, ή τουλάχιστον πίσω από τις βασικές του ιδέες, βρίσκεται ο Manny Maroquin, ο μηχανικός ήχου που είναι, ταυτόχρονα, πρεσβευτής της Audeze και -υποθέτουμε- σύμβουλος σε ό,τι αφορά τις ανάγκες των επαγγελματιών του ήχου, οι οποίες πρέπει να καλύπτονται από τα ακουστικά που χρησιμοποιούν.
Με βάση τα όσα αναφέρει η εταιρία, τα MM-500 βασίζονται στα LCD-X, από τα οποία έχουν πάρει τα διαφράγματα που χρησιμοποιούν οι μαγνητοστατικές μονάδες, την υψηλή ευαισθησία και την χαμηλή ονομαστική αντίσταση (ώστε να οδηγούνται εύκολα). Διαφοροποιούνται, όμως, σε σημαντικά σημεία, όπως είναι στο βάρος (ελαφρύτερα), στην στέκα (από χάλυβα και όχι ανθρακονήματα), στο φινίρισμα των pads (λείο δέρμα, χωρίς πόρους, και επίπεδη διαμόρφωση, χωρίς την χαρακτηριστική κλίση), τις κάψες (από μονοκόμματο αλουμίνιο) και, κυρίως, στο voicing το οποίο τείνει προς την απόλυτη ακρίβεια, χωρίς την έμφαση των μεσαίων που έχουν τα LCD-5. Η Audeze αναφέρει ότι το MM-500 είναι πιο διαυγές και προσφέρει μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε σχέση με τα LCD-X.
Με βάση το δελτίο τύπου το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο μέσα στον Αύγουστο, θα διαθέτει καλώδιο 2,8 μέτρων, τερματισμένο με TRS 635mm προς την πλευρά του ενισχυτή και mini-XLR προς την πλευρά των ακουστικών καθώς επίσης και θήκη μεταφοράς.

info: Audio Soul Ultra, τηλ.: 210-3839.399, http://www.audiosoulultra.gr/, https://www.audeze.com/