Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/04/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα DAC/Amp combo της Aavik.

Τα DAC/Amp combo της Aavik.
2021/10/30, [δ.τ.]

Ο κατασκευαστής από την Δανία ανακοίνωσε, στο τέλος της περασμένης χρονιάς, τρεις νέες συσκευές, με κωδικούς U-180, U-280 και U-580, οι οποίες συνδυάζουν κυκλώματα DAC και ολοκληρωμένου ενισχυτή και συμπληρώνουν τις επιλογές που προσφέρει η εταιρία σε ενισχυτές, μετατροπείς d/a και streamers.
Με βάση τα όσα αναφέρει ο κατασκευαστής, και οι τρεις συσκευές βασίζονται σε ένα ενοποιημένο τυπωμένο κύκλωμα, αρχιτεκτονική που εξασφαλίζει μικρότερες διαδρομές σήματος και χαμηλότερο θόρυβο.
Το κορυφαίο μοντέλο είναι ο U-580, ο οποίος χρησιμοποιεί σασί ενισχυμένο με τιτάνιο για τον έλεγχο των συντονισμών (το χαρακτηριστικό “X” το επάνω μέρος) καθώς επίσης και τεχνολογία καταστολής ηλεκτρικών θορύβων της Ansuz, μια από τις αδελφές εταιρίες της Aavik.
Τα στάδια ισχύος των ενισχυτών βασίζονται στην τεχνολογία UMAC, η οποία είναι σχεδιασμένη ώστε να μην έχει τα παραδοσιακά προβλήματα των διακοπτικών σταδίων εξόδου, αναφέρει η εταιρία. Μια βασική διαφορά είναι η κυματομορφή που χρησιμοποιείται για την διαμόρφωση PWM, η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ημιτονοειδής σε αντίθεση με την κλασική τριγωνική, μια λύση η οποία επιτρέπει την χρήση πηνίων με μικρότερη αυτεπαγωγή στην έξοδο, βελτιώνοντας τον συντελεστή απόσβεσης. Προς την ίδια κατεύθυνση λειτουργεί και ο διπλός, μεικτός βρόχος ανάδρασης, ο οποίος, με βάση τα όσα αναφέρει η Aavik, φέρνει τα χαρακτηριστικά εξόδου κοντά σε αυτά των καλύτερων γραμμικών σταδίων.
Το ψηφιακό μέρος προσφέρει πέντε εισόδους με μετατροπείς με clock πολύ χαμηλού jitter ενώ ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν θα πραγματοποιηθεί upsampling καθώς και το είδος του ψηφιακού φίλτρου που θα χρησιμοποιηθεί.