Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 18/01/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


12: Η νέα έκδοση της σειράς Diamond από την Wharfedale.

12: Η νέα έκδοση της σειράς Diamond από την Wharfedale.
2020/09/30, [δ.τ.]

Πρόκειται, πιθανώς, για την πλέον ιστορική σειρά ηχείων του Βρετανού κατασκευαστή, ένα όνομα που -για πολλούς- καθόρισε την έννοια της υψηλής πιστότητας στα '80s. Στην δωδέκατη έκδοση, πλέον, έχει -επιπροσθέτως- την υπογραφή του Karl-Heinz Fink.
Ακούσαμε για πρώτη φορά το όνομα “Diamond” το 1982 και το μικρό ηχείο της Wharfedale αποτέλεσε ένα από τα καθοριστικά προϊόντα για την ιδέα που είχαμε γύρω από το Βρετανικό Hi-Fi. Η εταιρία δεν παραιτήθηκε ποτέ από την ιδέα δημιουργίας ποιοτικών ηχείων με λογικές τιμές και, αισίως, έχουμε φθάσει στην δωδέκατη εκδοχή των “Διαμαντιών”.
Η σειρά 12 είναι η πρώτη συνεργασία του Fink με την Wharfedale και οι απαιτήσεις ήταν -τρόπος του λέγειν- απλές: Να σχεδιάσει μια σειρά ηχείων η οποία θα ήταν καλύτερη από την προηγούμενη Diamond αλλά με κόστος που ξεκινά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 200 λιρών. Ο Fink, αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, δεν άφησε τίποτε που να μην το αλλάξει...
Οι σημαντικότερη αλλαγή αφορά τις μονάδες μεσαίων/χαμηλών, οι οποίες βασίζονται σε κώνους από ένα νέο υλικό το οποίο η εταιρία ονομάζει Klariry. Το Klarity είναι συνθετικό, με βασικό συστατικό το πολυπροπυλένιο (το οποίο γνωρίσαμε ως υλικό κώνων στα '70s, μέσω των μελετών του BBC). Οι υψηλές συχνότητες έχουν ανατεθεί σε ένα τουίτερ υφασμάτινου θόλου (από πολυεστέρα), 25mm. Τα φίλτρα ανήκουν στην οικογένεια Linkwitz-Riley (τέταρτης τάξης, 24dB/oct).
Η σειρά περιλαμβάνει έξι μοντέλα, τρία ραφιού/βάσης (12.0, 12.1 και 12.2), δύο δαπέδου (12.3 και 12.4) και ένα κεντρικό (12C).

info: Φ.Νάκας, τηλ.: 210-668.6000, http://www.nakas.gr/, http://www.wharfedale.co.uk/