Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/03/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Roam: Το νέο πολύ μικρό ηχείο της Sonos.

Roam: Το νέο πολύ μικρό ηχείο της Sonos.
2021/03/09, [δ.τ.]

Με πολύ μικρό μέγεθος, το Roam είναι σε θέση να ακολουθήσει αυτόματα τον χρήστη καθώς αυτός μετακινείται από εσωτερικό σε εξωτερικό χώρο, αλλάζοντας την σύνδεση από WiFi σε Bluetooth, προσφέροντας -όπως αναφέρει η εταιρία- απόδοση που ξεπερνά τις προσδοκίες! Το βάρος του, μικρότερο από 500gr και η ανθεκτική του κατασκευή το κάνουν ένα all around ηχείο τόσο για “μέσα” όσο και για “έξω”.
Η αυτόματη επιλογή ασύρματης σύνδεσης, συμπληρώνεται από μια νέα λειτουργία που ανακοίνωσε η Sonos, με την ονομασία Sound Swap. Αυτή επιτρέπει, με το παρατεταμένο πάτημα του “Play” την μεταφορά του stream που διαχειρίζεται το Roam από το εσωτερικό του ηχείο στο πλησιέστερο ηχείο μιας εγκατάστασης συμβατής με Sonos. Το ηχείο, επίσης, επιτρέπει την δημιουργία ομάδων μαζί με το Roam, όσο αυτό λειτουργεί σε ρυθμό Bluetooth, έτσι ώστε να είναι δυνατό το streaming όπου επιθυμεί ο χρήστης ο οποίος, έτσι, μπορεί να εκμεταλλευθεί τις σημαντικές δυνατότητες του μικρού ηχείου να “κατεβάζει” μουσική συνδεόμενο με πάνω από 100 υπηρεσίες streaming, περιλαμβανόμενου, φυσικά, του Sonos Radio.
Ο έλεγχος του Roam μπορεί να γίνει μέσω της γνωστής εφαρμογής (Sonos App), αλλά και μέσω Alexa, Google Assistant και AirPlay2. Το ηχείο υποστηρίζει την τεχνολογία TruePlay της Sonos, η οποία προσαρμόζει αυτόματα την απόδοση του στο περιβάλλον το οποίο λειτουργεί.
Το τριγωνικό προφίλ του περιβλήματος, το οποίο είναι διαθέσιμο σε λευκό και μαύρο (Lunar White, Shadow Black), είναι σχεδιασμένο ώστε να διευκολύνει την μεταφορά του ηχείου και το ίδιο το περίβλημα είναι πιστοποιημένο κατά IP67, ώστε αντέχει στην σκόνη και το νερό και περιλαμβάνει ελαστικά προστατευτικά από σιλικόνη για να προστατεύεται από τα κτυπήματα και τις πτώσεις.
Η ενσωματωμένη μπαταρία προσφέρει 10 ώρες λειτουργίας και 10 ημέρες αυτονομίας, αν δεν χρησιμοποιείται. Η φόρτιση μπορεί να γίνει μέσω οποιουδήποτε τροφοδοτικού USB-C (με καλώδιο που περιλαμβάνεται στην συσκευασία) αλλά και ασύρματα από φορτιστές συμβατούς με Qi αλλά και από τον ειδικό φορτιστή της Sonos, ο οποίος πωλείται χωριστά.
To Roam αναμένεται στην ελληνική αγορά μετά τις 20 Απριλίου, με τιμή €179,-

info: Δ.&Ι. Δαμκαλίδης Α.Ε., τηλ.: 210-941.0888, https://www.damkalidis.gr/, https://www.sonos.com/