Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 22/02/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Οι ταινίες και οι κασέτες της RecordingTheMasters στην ελληνική αγορά.

Οι ταινίες και οι κασέτες της RecordingTheMasters στην ελληνική αγορά.
2021/02/11, [δ.τ.]

Το όνομα της RecordingTheMasters ακούστηκε έντονα όταν πριν από δύο περίπου χρόνια ανακοίνωσε μια νέα σειρά κασετών. Η εταιρία, βεβαίως, είναι γνωστή περισσότερο για της ταινίες της και με δεδομένη την τάση των audiophiles (και) προς τα μαγνητόφωνα, είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα σχετικά προϊόντα των Γάλλων είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.
Οι πιστοί της αναβίωσης των κασετόφωνων θα έχουν στην διάθεσή τους προϊόντα που δεν θα είναι... “new old stock”. καθώς η FOX (όπως ονομάζεται το προϊόν, από το Ferric-OXide) είναι η πρώτη -εδώ και χρόνια- νέα κασέτα που παράγεται και η RecordingTheMasters αναφέρει ότι είναι κατάλληλη και για καθημερινή χρήση (συχνή εγγραφή/αναπαραγωγή) και αρχειοθέτηση. Η παραγωγή της κασέτας γίνεται στο εργοστάσιο της Mulann στην Νορμανδία και προς το παρόν είναι διαθέσιμος ένας μόνος τύπος, με επίστρωμα οξειδίου του σιδήρου, σε διάρκειες 60 και 90 λεπτών και απαιτεί απλή (Normal-Type I) πόλωση. Το επίστρωμα βασίζεται στην χημική σύνθεση SM900 των Agfa/BASF και το περίβλημα είναι διαφανές.
Στον τομέα των ταινιών για μαγνητόφωνα, η σειρά της RecordingTheMasters είναι σαφώς πιο εκτεταμένη. Υπάρχουν δύο ομάδες προϊόντων, η sm, η οποία είναι κατάλληλη για χρήση σε στούντιο και η σειρά lpr η οποία είναι βελτιστοποιημένη για εγγραφές με χαμηλές ταχύτητες (και ίσως ενδιαφέρει περισσότερο κάποιους οικιακούς χρήστες).
Η σειρά sm περιλαμβάνει τρεις ταινίες, την κορυφαία SM 900, την στάνταρντ SM 911 για χρήση στο στούντιο και για αρχειοθέτηση και την SM 468 η οποία προσφέρει μεγάλη αντοχή στον χρόνο. Οι ταινίες της σειράς lpr είναι εκδόσεις της SM 900 (LPR 90) και της SM 911 (LPR 35) βελτιστοποιημένες για εγγραφές σε χαμηλή ταχύτητα. Οι ταινίες της σειράς sm είναι διαθέσιμες σε πλάτος 1/4, 1/2, 1 και 2 ιντσών, ενώ οι ταινίες της σειράς lpr είναι διαθέσιμες μόνο σε πλάτος 1/4. Όλες είναι διαθέσιμες στα στάνταρντ μήκη.
Η εταιρία διαθέτει, επίσης, μια σειρά από αξεσουάρ, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν ταινίες leader και splicing (για τον τερματισμό και το μοντάζ), κενές μπομπίνες σε διάφορα χρώματα καθώς επίσης και προσαρμογείς ΝΑΒ (το εξάρτημα που επιτρέπει την τοποθέτηση ταινιών με ομφαλό NAB σε άξονες τύπου trident).

info: HiFi Power, τηλ.: 210-384.5272, https://www.hifipower.gr/, https://www.recordingthemasters.com/