Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/12/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ο πρώτος υβριδικός ολοκληρωμένος από την PrimaLuna.

Ο πρώτος υβριδικός ολοκληρωμένος από την PrimaLuna.
2021/11/16, [δ.τ.]

Ο Evo 300 είναι ο πρώτος υβριδικός ολοκληρωμένος ενισχυτής του γνωστού κατασκευαστή από την Ολλανδία και βασίζεται σε ένα λαμπάτο προενισχυτικό στάδιο και σε ένα στάδιο ισχύος με MOSFET. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η PrimaLuna, τα MOSFET έχουν συμπεριφορά που πλησιάζει αυτή των λυχνιών και είναι η λογική επιλογή για την επέκταση της σειράς με μοντέλα που έχουν στάδια ισχύος με ημιαγωγούς.
Ο προενισχυτής της συσκευής βασίζεται στην γνωστή τοπολογία της εταιρίας, με έξι 12AU7 ενώ η ισχύς ελέγχεται από ένα στάδιο MOSFET (20N20/20P20 ) που έχει σχεδιάσει ο ειδικός της μητρικής εταιρίας Durob, Jan de Groot (το κύκλωμα ονομάζεται Floyd) και αποδίδει 2x100 σε φορτία 8Ω. Οι υπόλοιποι ημιαγωγοί είναι JFET. Ο ενισχυτής είναι συναρμολογημένος με τεχνική hard-wiring (αράχνη) αλλά όπου απαιτούνται τυπωμένα κυκλώματα αυτά είναι πολύ υψηλής ποιότητας με επίχρυσες πίστες μεγάλης διατομής. Ο ενισχυτής χρησιμοποιεί κορυφαία υλικά (Takman, DuRoch, Nichicon, Alps, Linear Systems, Rubycon, Kemet, είναι μερικά από τα ονόματα που αναφέρει η PrimaLuna).
Η τροφοδοσία βασίζεται σε τρεις συνολικά μετασχηματιστές, δύο για τον προενισχυτή και έναν 500VA για το τελικό στάδιο, με όλα τα τροφοδοτικά να είναι βασισμένα στο γνωστό κύκλωμα AC Offset Killer της Durob, ένα σύνθετο φίλτρο τροφοδοσίας το οποίο προσφέρει και προστασία από υπερτάσεις.
Οι δυνατότητες σύνδεσης του ενισχυτή περιλαμβάνουν πέντε εισόδους στάθμης line (και μια bypass για σύνδεση σε σύστημα οικιακής διασκέδασης), εξόδους εγγραφής, προενισχυτή και για ενεργό υπογούφερ, καθώς και για ακουστικά. Το σασί είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να μπορεί να δεχτεί άρθρωμα για προενισχυτή phono (ΜΜ).