Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/11/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


PE 7070: Κορυφαίο Perpetuum Ebner δια χειρός Langer.




PE 7070: Κορυφαίο Perpetuum Ebner δια χειρός Langer.
06/11/2021, [δ.τ.]

O Alfred Langer της Dual, έβαλε το χεράκι του και στην κοντινή Perpetuum Ebner, προσφέροντας τεχνογνωσία για ένα σύστημα άμεσης οδήγησης. Το αποτέλεσμα; Το κορυφαίο μοντέλο της Γερμανικής εταιρίας, είναι ένα από τα λίγα -και σίγουρα το πρώτο εδώ και πολλά χρόνια- πλατό που συνδυάζει direct drive και αρχιτεκτονική σασί/υποσασί.
Στην πραγματικότητα, η αρχιτεκτονική του PE 7070 δεν γίνεται αμέσως αντιληπτή, καθώς η αισθητική του, τυπική της Perpetuum Ebner, δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας. Κάτω από τον κλασικό δίχρωμο πλίνθο από ξύλο, ωστόσο, κρύβεται ένας σύστημα άμεσης οδήγησης που αποτελεί μια τροποποιημένη εκδοχή του συστήματος που έχει σχεδιάσει ο Alfred Langer και ένα μεταλλικό υποσασί, αναρτημένο μέσω ελατηρίων.
Η αρχιτεκτονική αυτή δεν είναι πολύ συνηθισμένη (με δεδομένο, ότι μεταξύ άλλων, η ανάρτηση επιχειρεί να απομονώσει το πλατό και από τον κινητήρα, αφήνοντας ως μοναδική μηχανική σύνδεση με αυτόν, έναν ιμάντα) αλλά την έχουμε ξαναδεί, τουλάχιστον μια φορά, στο Micro Seiki DD20. Εννοείται, ότι για να πετύχει το εγχείρημα, θα πρέπει ο κινητήρας να είναι εξαιρετικά χαμηλών κραδασμών.
Το πλατό υποστηρίζει 33 και 45 στροφές και συνοδεύεται από τον νέο βραχίονα TO 2018 της PE, μια σχεδίαση με ευθύγραμμο στέλεχος από ανθρακονήματα, καρντανική ανάρτηση και ρύθμιση αντιολίσθησης με ελατήριο α λα Jelco. Ο βραχίονας υποστηρίζει ρύθμιση VTA και αζιμουθίου.
Το πλατό θα είναι διαθέσιμο, κατόπιν παραγγελίας, το πρώτο τρίμηνο του 2022 και θα συνοδεύεται είτε από την κεφαλή EMT HSD 006 είτε από μια Ortofon Cadenza Bronze, ενώ θα μπορεί κάποιος να το αποκτήσει και χωρίς κεφαλή. Οι τιμές θα είναι €8 900,- (με κεφαλή) και € 7 500,- χωρίς κεφαλή.

info: Ακουστική Κρήτης, τηλ.: 282-1097.508 (210-964.9420 για την Αθήνα), https://www.akoustiki-kritis.com/, http://www.perpetuum-ebner.de/