Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/12/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα προϊόντα της Merason στην ελληνική αγορά.

Τα προϊόντα της Merason στην ελληνική αγορά.
2021/12/10, [δ.τ.]

Μια εταιρία από την Ελβετία, η οποία -προς το παρόν- διαθέτει μόνο τρία προϊόντα, που συνοδεύονται, βεβαίως, από τα διαπιστευτήρια της ποιότητας που όλοι έχουμε συνδέσει με την χώρα καταγωγής της, υποστηρίζεται πλέον στην ελληνική αγορά, από το Melody Club.
H Merason είναι το brand name της εταιρίας υψηλής τεχνολογίας Niedal, πνευματικό τέκνο του Daniel Frauchiger ο οποίος έχει μπει στον χώρο του ήχου υψηλών απαιτήσεων, ως επιχειρηματίας από το 2013.
H εταιρία εξειδικεύεται στην κατασκευή μετατροπέων d/a και διαθέτει, αυτή την στιγμή, δύο προϊόντα, τον κορυφαίο DAC1 και τον μικρότερο frérot, καθώς και ένα προαιρετικό εξωτερικό τροφοδοτικό για τον δεύτερο. Και οι δύο συσκευές φαίνεται να έχουν κορυφαία ποιότητα κατασκευής με τον DAC1 να βασίζεται σε reckloking, να μην εφαρμόζει κάποιον αλγόριθμο resampling και να χρησιμοποιεί αναλογικά κυκλώματα σε τάξη Α για το στάδιο εξόδου καθώς και πολλαπλά τροφοδοτικά. Το μικρότερο μοντέλο frérot βασίζεται σε τεχνολογία που προέρχεται από τον DAC1 και απευθύνεται σε όσους θέλουν μια απλούστερη και με χαμηλό κόστος συσκευή.
Και οι δύο συσκευές διαθέτουν πλήρες πακέτο συμβατικών ψηφιακών εισόδων, οπτική, ομοαξονική και AES/EBU ο DAC1 και δύο ομοαξονικές/δύο οπτικές ο frérot, καθώς επίσης και θύρα USB για streaming από υπολογιστή. Υποστηρίζουν sample rates μέχρι 24-bit/192kHz. Το κύκλωμα μετατροπής και των δύο χρησιμοποιεί ολοκληρωμένα 1794A της Burr Brown (δύο ο DAC1) με το στάδιο μετατροπής i/v να βασίζεται σε διακριτούς ημιαγωγούς. Τόσο ο DAC1 όσο και ο frérot διαθέτουν single ended και balanced εξόδους. Για όσους θα ήθελαν το κάτι παραπάνω, ο frérot διαθέτει και ειδική είσοδο στην οποία μπορεί να συνδεθεί το γραμμικό εξωτερικό τροφοδοτικό pow1 με τρεις γραμμές τροφοδοσίας, μια για το ψηφιακό και δύο για το αναλογικό τμήμα.
Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα προϊόντα της Merason, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αντιπροσωπεία στην ελληνική αγορά, Melody Club.

info: Melody Club, τηλ.: 210-6813.773, https://melodyclub.gr/, https://merason.ch/