Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/03/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Audiophile Switching; Η Innuos έχει μια νέα πρόταση με το PhoenixNET.

Audiophile Switching; Η Innuos έχει μια νέα πρόταση με το PhoenixNET.
2021/02/25, [δ.τ.]

Ενώ η συζήτηση για το κατά πόσο το data-κομμάτι ενός συστήματος ήχου μπορεί να επηρεάσει την τελική ηχητική ποιότητα θα συνεχίζεται για καιρό, η Innuos επενδύει στην ιδέα, παρουσιάζοντας ένα νέο network switch, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανησυχίες των audiophiles.
Αν δεν ασχολείστε ακόμη με το... σπορ (αργά ή γρήγορα θα το κάνετε), καλό είναι να γνωρίζετε ότι ένας μεταγωγέας δεδομένων, όπως λέγεται στα ελληνικά, είναι μια συσκευή η οποία διαχειρίζεται την ροή δεδομένων από και προς όλους τους πόρους ενός δικτύου. Μια τέτοια συσκευή περιλαμβάνει έναν αριθμό θυρών, όπου συνδέονται οι πόροι και την δυνατότητα να αποκωδικοποιεί την πηγή και τον προορισμό κάθε πακέτου δεδομένων που φθάνουν σε αυτές. Το πώς επηρεάζει μια τέτοια συσκευή την τελική ποιότητα του ήχου σε ένα σύστημα δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά η Innuos έχει μια σειρά switches των οποίων ο σχεδιασμός είναι επικεντρωμένος σε θέματα που άπτονται των θορύβων και του clocking. Το PhoenixNET είναι η πλέον πρόσφατη προσθήκη στη σειρά αυτή.
Με βάση τα στοιχεία που έχει δώσει η εταιρία, το PhoenixNET είναι, καταρχήν, μια απλή υλοποίηση η οποία βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο διαχείρισης με χαμηλή (σχετικώς) ταχύτητα, στα 100Μbps, το οποίο συνδέεται με τις θύρες μέσω γαλβανικώς απομονωμένων γραμμών (με μετασχηματιστές υψηλής ποιότητας). Οι ίδιες οι θύρες υλοποιούνται με βύσματα RJ45 χωρίς ενδεικτικά LED, βαριά κατασκευή και θωράκιση, κατασκευασμένα από την Amphenol (μια από τις πλέον γνωστές εταιρίας κατασκευής βυσμάτων και ακροδεκτών) και είναι, επιπροσθέτως, ελαστικά αναρτημένες. Ο μεταγωγέας βασίζεται σε γραμμικά και όχι διακοπτικά τροφοδοτικά, σχεδιασμένα από τον Sean Jacobs της Custom HiFi Cables και χρησιμοποιεί δύο από αυτά (με τα αρθρώματα CX του Jacobs και πυκνωτές της Mundorf), ένα για το κύκλωμα του clocking και ένα για την υπόλοιπη συσκευή.
Το clocking του PhoenixNET βασίζεται σε ταλαντωτή OCXO (με έλεγχο θερμοκρασίας μέσω φούρνου) του οποίου η ακρίβεια είναι 3ppb (μέρη στο δισεκατομμύριο), ενώ και το ίδιο το σασί έχει σχεδιαστεί με στόχο την ελαχιστοποίηση των κραδασμών.

info: Athens Pro Audio, τηλ.: 210-330.1031, http://www.athensproaudio.gr/, https://innuos.com/