Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/03/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η iFi ανακοίνωσε εκδόσεις Signature για τα ZEN DAC/CAN.

Η iFi ανακοίνωσε εκδόσεις Signature για τα ZEN DAC/CAN.
2021/02/28, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής ανακοίνωσε την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων για τον μετατροπέα D/A και τον ενισχυτή ακουστικών της σειράς ZEN, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι κάποιες από τις ιδέες της βασίζονται σε μια διαδικασία “πληθοσχεδιασμού” (crowd design).
Η ιδέα πίσω από αυτή τη διαδικασία είναι σχετικώς απλή: Η εταιρία κατασκευάζει μια ειδική έκδοση, με περιορισμένο αριθμό συσκευών, για μια συγκεκριμένη ομάδα αγοραστών, εν προκειμένω για το site Drop.com. Στην περίπτωση της iFi, η ειδική έκδοση ξεχωρίζει εξωτερικά από το ειδικό φινίρισμα του σασί (Space Blue) και το σκούρο γκρι της πρόσοψης και της πίσω πλευράς, αλλά υπάρχουν σημαντικές εσωτερικές διαφορές που κάνουν τις νέες εκδόσεις άξιες αναφοράς. Πρόσφατα, η iFi ενημέρωσε ότι η ειδική αυτή έκδοση είναι πλέον διαθέσιμη σε όλες τις αγορές.
Σε ό,τι αφορά τον ZEN DAC Signature, η σημαντικότερη ίσως αλλαγή είναι η κατάργηση του ενσωματωμένου ενισχυτή ακουστικών, μια κίνηση η οποία αφήνει περιθώρια για βελτιώσεις στο κύκλωμα (το οποίο παραμένει στην λογική της true balanced τοπολογίας) και στα υλικά, με πυκνωτές OS-CON της Panasonic και Silmic II της Elna, όπως επίσης και στο τυπωμένο κύκλωμα. Το ψηφιακό μέρος του μετατροπέα παραμένει το ίδιο, υποστηρίζοντας αναπαραγωγή 32/384, DXD και DSD256, όπως επίσης ίδιες παραμένουν και οι δυνατότητες σύνδεσης που προσφέρει.
Σε ό,τι αφορά τον ZEN CAN Signature αυτός ξεχωρίζει από την “κανονική” έκδοση επειδή περιλαμβάνει ένα κύκλωμα το οποίο η εταιρία ονομάζει ΑctiveEQ. Πρόκειται, στην ουσία, για ένα κύκλωμα ισοστάθμισης το οποίο βελτιστοποιεί την απόδοση του ενισχυτή για ένα συγκεκριμένο τύπο ακουστικών, τα πολύ δημοφιλή Massdrop x Sennheiser HD 6XX του Drop.com, ένα σύστημα το οποίο αποτελεί ειδική έκδοση των Sennheiser HD 650 και έχει πολύ υψηλές πωλήσεις (πάνω από 120.000 κομμάτια). Ο CAN είναι, επίσης, βελτιωμένος στα σημεία με καλύτερα υλικά.
H εταιρία αναφέρει ότι έχει στα σκαριά και άλλη έκδοση του ActiveEQ προσαρμοσμένου σε διαφορετικό δημοφιλές ακουστικό, προσκαλεί μάλιστα τους χρήστες να συμμετέχουν στον πληθοσχεδιασμό, ψηφίζοντας αυτό που επιθυμούν εδώ.

info: Audio Soul Ultra, τηλ.: 210-3839.399, http://www.audiosoulultra.gr/, https://ifi-audio.com/