Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/03/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


DIY Mini-Monitor Q7 από την Falcon Acoustics.

DIY Mini-Monitor Q7 από την Falcon Acoustics.
2021/01/28, [δ.τ.]

Η Falcon Acoustics επανέφερε, πριν από λίγο καιρό, στην αγορά, ένα κλασικό ηχείο της, το Q7 Complete@Home Mini-Monitor, μια σχεδίαση του Malcolm Jones, η οποία είναι ένα “βελτιωμένο” LS3/5a και αφήνει τα τελευταία στάδια συναρμολόγησης στον χρήστη.
Το ηχείο βασίζεται στα μεγάφωνα που χρησιμοποιούνται στο LS3/5A, δηλαδή σε ένα γούφερ Β110 και ένα τουίτερ Τ27 της Falcon, αλλά η καμπίνα είναι ελαφρώς διαφορετική σε σχέση με την συμβατική σχεδίαση, ελάχιστα μεγαλύτερη σε όγκο, ώστε το Q του συστήματος χαμηλά να είναι το “optimum” 0.7, σε μια προσπάθεια το ηχείο να επιτύχει την ιδανική ισορροπία μεταξύ έκτασης χαμηλά και ταχύτητας. Η Falcon αναφέρει ότι το Q7 κερδίζει 2dB στα 50Hz σε σχέση με το LS3/5a, το οποίο, επίσης, παράγει η εταιρία.
Το πακέτο που παραλαμβάνει ο χρήστης περιλαμβάνει τις έτοιμες καμπίνες, με φινίρισμα από φυσικό ξύλο και μαγνητικά προστατευτικά πλέγματα, τα μεγάφωνα και τα ήδη συναρμολογημένα φίλτρα (τα Falcon 23.2), καθώς και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την συναρμολόγηση, η οποία δεν απαιτεί κολλήσεις. Υπάρχει online εγχειρίδιο οδηγιών καθώς και βίντεο στο Youtube για την όλη διαδικασία, η οποία δεν απαιτεί περισσότερες από δύο ώρες συνολικά.
Το αποτέλεσμα, αναφέρει η εταιρία, είναι ένα ηχείο με το voicing του LS3/5a αλλά με μεγαλύτερη έκταση χαμηλά.