Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/03/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Πράσινοι, Συλλεκτικοί Densen.

Πράσινοι, Συλλεκτικοί Densen.
2021/02/28, [δ.τ.]

Το πρώτο πράγμα που υποθέτεις είναι ότι απλώς ψάχνουν δικαιολογία για να βγάλουν κανέναν τελικό σε τάξη D. Αλλά η Densen το σκέφτηκε αλλιώς: Για τα 30 χρόνια της, προσφέρει περιορισμένο αριθμό, ειδικά κατασκευασμένων, προ/τελικών BEAT, σε ανακατασκευασμένα σασί, για να μην πάει χαμένο τόσο αλουμίνιο. Το ερώτημα “που βρέθηκαν αυτά τα σασί” το απαντά η ίδια η εταιρία στο σχετικό δελτίο τύπου: Προέρχονται από ανταλλαγές και αναβαθμίσεις που έχουν γίνει σε βάθος χρόνου, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μικρή αλλά -πάντως- επαρκής για μια συλλεκτική έκδοση ποσότητα. Τα σασί είναι διαλεγμένα, ώστε να είναι σε άριστη κατάσταση με “μικρά μόνο ίχνη προηγούμενης χρήσης” όπως αναφέρει η Densen. Η συλλεκτική έκδοση (η οποία είναι περιορισμένης έκτασης, για προφανείς λόγους, αφού τα σασί είναι συγκεκριμένα), αποτελείται από έναν τελικό ενισχυτή, τον BEAT Power και έναν προενισχυτή, τον BEAT Pre.
Ο τελικός ενισχυτής είναι ένα νέο κύκλωμα που βασίζεται στις ιδέες του B-300XS, με στάδιο εξόδου σε τάξη ΑΒ και μηδενική αρνητική ανάδραση, το οποίο αποδίδει 60W ανά κανάλι και υποστηρίζεται από ένα βαρύ τροφοδοτικό με δακτυλιοειδή μετασχηματιστή 500VA με διπλά τυλίγματα και φίλτρο 60.000μF.
Ο προενισχυτής βασίζεται στον B-250, διαθέτει αρχιτεκτονική dual mono και στάδιο εξόδου σε τάξη Α με σημαντικές δυνατότητες ρεύματος, αφού μπορεί να αποδώσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 6W! Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται από εξασθενητή με ρελέ (με 200 βήματα), ενώ προαιρετικώς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το εξωτερικό τροφοδοτικό 1-NRG της εταιρίας. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει στον BEAT Pre και τα αρθρώματα μετατροπής D/A και προενίσχυσης phono της Densen.
Η εταιρία αναφέρει ότι ο αριθμός των συσκευών είναι αυστηρά περιορισμένος και η τιμή “αξιοσημείωτα χαμηλή”. Κάθε αγοραστής δικαιούται έναν BEAT Pre και μέχρι δύο BEAT Power (για την περίπτωση που θέλει να πραγματοποιήσει διενίσχυση). Καλή σκέψη, που θα πρέπει να επιβραβευθεί!

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, https://www.orpheusaudio.gr/, http://densen.dk/