Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/12/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Κορυφαίος (και κάτι παραπάνω) προενισχυτής από τον D'Agostino.

Κορυφαίος (και κάτι παραπάνω) προενισχυτής από τον D'Agostino.
2021/10/30, [δ.τ.]

Η Master Audio Systems του γνωστού Dan D' Agostino παρουσίασε πριν από λίγο καιρό τον κορυφαίο προενισχυτή της, Relentless, μια σχεδίαση χωρίς συμβιβασμούς και με την γνωστή εμμονή του σχεδιαστή στην ποιότητα κατασκευής. Το αποτέλεσμα είναι -φυσικά- εντυπωσιακό.
Η αρχιτεκτονική της συσκευής είναι monoblock με εξωτερικό τροφοδοτικό, κάτι που σημαίνει ότι είναι μοιρασμένη σε τρία σασί, ένα για κάθε κανάλι και ένα για το τροφοδοτικό, οι συνδέσεις των οποίων δεν γίνονται μέσω καλωδίων αλλά με ειδικά σχεδιασμένους συνδετήρες που βρίσκονται στα σημεία στήριξης του κάθε σασί.
Η τροφοδοσία φαίνεται εξαιρετικά προσεγμένη με έμφαση στην καταστολή των θορύβων και στο conditioning της τάσης του δικτύου και περιλαμβάνει δύο μετασχηματιστές 150VA, έναν για τα αναλογικά και ένα για τα ψηφιακά κυκλώματα ελέγχου. Με βάση τα στοιχεία που δίνει η εταιρία, ο κάθε προενισχυτής ξεκινά με ένα στάδιο εισόδου από διακριτά FET του οποίου τα περιθώρια υπερφόρτωσης είναι πολύ μεγάλα (30V) και η αντίσταση υψηλή, (1MΩ). Το υπόλοιπο κύκλωμα είναι πλήρως συμπληρωματικό, χωρίς αρνητική ανάδραση και πυκνωτές σύζευξης, με τα στάδια κέρδους να λειτουργούν σε ρυθμό ρεύματος και να δίνουν ένα εύρος που φθάνει τα 120kHz.
Όλες οι είσοδοι είναι balanced και σε συνδυασμό με το στάδιο εισόδου εξασφαλίζουν πολύ υψηλή απόρριψη του θορύβου. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται σε κάθε κανάλι ξεχωριστά, με εξασθενητή ο οποίος υλοποιείται με ημιαγωγικούς διακόπτες και αντιστάσεις πολύ υψηλής ποιότητας.
Ο Relentless είναι ο πρώτος προενισχυτής του D'Agostino ο οποίος προσφέρει προαιρετικό άρθρωμα διαχείρισης ψηφιακών σημάτων (DSM). Το άρθρωμα προσφέρει συμβατικές ψηφιακές εισόδους, θύρα USB και θύρα Ethernet για την σύνδεση με το οικιακό δίκτυο, καθώς και Wi-Fi. Υποστηρίζει σήματα μέχρι 32/384 και DSD256 και είναι Roon Ready.
Η τιμή της συσκευής αναμένεται να είναι στην περιοχή των $150.000.

info: IGE S.A., τηλ.: 210-809.2520, https://www.igegroup.gr/, https://dandagostino.com/