Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/11/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Timekeeper 3i ένας Conductor για ηχεία από την Burson!

Timekeeper 3i ένας Conductor για ηχεία από την Burson!
2021/05/26, [εταιρικό website]

Με τον Timekeeper 3i, ο οποίος παρουσιάστηκε στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, η Burson κλείνει το μάτι στους κατόχους ηχείων, καθώς αποτελεί μια εκδοχή του γνωστού ενισχυτή ακουστικών Conductor με ένα τελικό στάδιο 100W ανά κανάλι. Η ίδια η εταιρία αναφέρει ότι η νέα συσκευή αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση, η οποία απαιτεί μόνο μια ψηφιακή πηγή και ένα ζευγάρι ηχεία ή ακουστικά για να δημιουργήσει ένα πλήρες σύστημα.
Ο Timekeeper 3i βασίζεται στο τροφοδοτικό Max Current Power Supply που έχει αναπτύξει η Burson, το οποίο δεν απαιτεί ογκώδεις μετασχηματιστές και μεγάλες χωρητικότητες. Το MCPS είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση τροφοδοτικού που κινείται μεταξύ συμβατικής-γραμμικής και διακοπτικής τεχνολογίας, προκειμένου να προσφέρει υψηλά ρεύματα χωρίς τα προβλήματα όγκου και απωλειών των γραμμικών τροφοδοτικών και θορύβου των συμβατικών διακοπτικών.
Το MCPS αυτό τροφοδοτεί ένα τελικό στάδιο σε τάξη AB, με ισχύ 100W ανά κανάλι, κατάλληλο για οδήγηση ηχείων και έναν ενισχυτή ακουστικών 2W ανά κανάλι για οδήγηση ακουστικών, μέσω ενός βηματικού εξασθενητή 100 θέσεων.
Το ψηφιακό μέρος του Timekeeper 3i βασίζεται σε μια λύση της XMOS στην θέση του interface και σε έναν μετατροπέα της ESS (ES9038Q2M) για το στάδιο της μετατροπής d/a. Η συσκευή υποστηρίζει stream μέχρι 768kHz, ενώ υπάρχει και δυνατότητα ad hoc ασύρματου streaming μέσω Bluetooth/aptX HD.
Από πλευράς συνδέσεων, ο νέος Burson προσφέρει συμβατικές ψηφιακές εισόδους (ομοαξονική και οπτική), θύρα USB, είσοδο μικροφώνου (3,5mm TRS) καθώς και είσοδο στάθμης line (RCA). Υπάρχει ακόμη έξοδος προενισχυτή (RCA). Η έξοδος ακουστικών είναι η κλασική TRS 6,35mm.