Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/03/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Auris μπαίνει στον χώρο του βινυλίου...

Η Auris μπαίνει στον χώρο του βινυλίου...
2021/02/05, [δ.τ.]

Η Auris μπαίνει στον χώρο του βινυλίου και μάλιστα για τα καλά, όπως φαίνεται, καθώς ο ιθύνων νους της εταιρίας από την Σερβία, Milomir Trosic, ανακοίνωσε έναν κορυφαίο βραχίονα και αποκάλυψε την ύπαρξη του πρωτότυπου ενός πλατό, το οποίο θα ονομάζεται Rondo.
Για την ακρίβεια, είναι ακριβώς αυτό το πρωτότυπο που -κατά πάσα πιθανότητα- έθεσε της βάσεις για τον βραχίονα, αφού -όπως αναφέρει o ίδιος ο Trosic- η ανάγκη για την κατασκευή κάποιων εξαρτημάτων ακριβείας, τον έφερε σε επαφή με τον Slobodan Petrovic-Hawk, τον σχεδιαστή του βραχίονα Tangenta II. Οι Trosic και Petrovic συμφώνησαν να συνεργαστούν και το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι ο βραχίονας Auris Tangenta Hawk, το πρώτο προϊόν που σχετίζεται με αναλογικές πηγές της Auris.
O Tangenta Hawk είναι μια σχεδίαση με στέλεχος 12 ιντσών, το οποίο κατασκευάζεται από Αμερικανική καρυδιά και τα μεταλλικά της μέρη από επιχρυσωμένο (24K) ορείχαλκο. Συνολικά, χρησιμοποιεί οκτώ ρουλμάν, από τα οποία τα δύο βρίσκονται στον μηχανισμό εφαρμογής της δύναμης αντιολίσθησης και προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης του αζιμουθίου (±3°) και του VTA (με δυνατότητα αλλαγής του ύψους κατά 10mm). Η σύνδεση με τον προενισχυτή phono γίνεται μέσω βυσμάτων RCA της WBT με τον χρήστη να μπορεί να επιλέξει το υλικό (χρυσό ή άργυρο).