Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/01/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Επετειακό Denton από την Wharfedale.




Επετειακό Denton από την Wharfedale.
2019/11/04, [δ.τ.]

Για πολλούς, το Denton της Wharfedale ήταν η πρώτη επαφή με τον κόσμο της υψηλής πιστότητας και ειδικά την Βρετανική σχολή. Τώρα, το ιστορικό δίδρομο bookshelf επανέρχεται σε μια επετειακή έκδοση, ως Denton 85th Anniversary Edition, για τα 85 χρόνια της εταιρίας, με την ίδια καμπίνα αλλά αναβαθμισμένο εσωτερικό κόσμο.
Από την πλευρά της εξωτερικής εμφάνισης το καινούριο Denton δεν ξεχωρίζει από το αρχικό μοντέλο διαθέτοντας φινίρισμα από φυσικό ξύλο, το κλασικό “σκαλί” στην μπάφλα και προστατευτικό από το ίδιο ύφασμα με την χαρακτηριστική πυκνή ύφανση που είναι γνωστό ως Tungsten, ενώ ακόμη και o λογότυπος παραπέμπει άμεσα στην αρχική έκδοση.
Οι διαφορές ωστόσο είναι σημαντικές. Καταρχήν έχουν αντικατασταθεί και τα δύο μεγάφωνα, με το μιντ/γούφερ των 6.5 ιντσών να διαθέτει κώνο από Kevlar (αντί του χάρτινου 200mm της αρχικής έκδοσης) και το τουίτερ να είναι ένας υφασμάτινος θόλος μίας ίντσας, σε αντικατάσταση του εντελώς αναγνωρίσιμου κώνου 50 χιλιοστών, ο οποίος ήταν κατασκευασμένος από ημιδιαφανές, ...ροζ, συνθετικό υλικό. Αλλαγές έχουν γίνει και στο φίλτρο (3.1kHz, έναντι 1.4kHz) αλλά και στην φόρτιση, η οποία στο τρέχον μοντέλο είναι bass reflex (διπλό, στο πίσω μέρος), έναντι της “αυστηρής” ακουστικής ανάρτησης του παρελθόντος. Οι επιδόσεις του “85th” είναι, όπως θα περίμενε κανείς, ανώτερες με την απόκριση συχνότητας να δίνεται 45Hz-20kHz (έναντι των 60Hz-18kHz του original).
Η εταιρία αναφέρει ότι το Denton 85th Anniversary Edition είναι διαθέσιμο σε δύο φινιρίσματα, Antique Walnut και Mahogany Red. Τα ηχεία είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά με λιανική τιμή €749,- (ζεύγος).

info: Φ.Νάκας, τηλ.: 210-668.6000, http://www.nakas.gr/, http://www.wharfedale.co.uk/