Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 05/10/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


SU-R1000: Ο πρώτος ολοκληρωμένος στη σειρά Reference της Technics.

SU-R1000: Ο πρώτος ολοκληρωμένος στη σειρά Reference της Technics.
2020/09/01, [δ.τ.]

Η σειρά Reference είναι η κορυφαία σειρά συσκευών της Technics και η αλήθεια είναι ότι περιλαμβάνει μερικές πολύ εντυπωσιακά προϊόντα υψηλού επιπέδου. Τώρα, η εταιρία ανακοίνωσε τον πρώτο της ολοκληρωμένο Reference, με κωδικό SU-R1000.
Η εταιρία παίρνει μια ενδιαφέρουσα θέση, ανακοινώνοντας τον μεγάλο της ολοκληρωμένο, η οποία καθορίζεται από τον ισχυρισμό ότι σε ένα περιβάλλον όπου τα ψηφιακά σήματα επικρατούν, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής θα πρέπει να διαχειρίζεται τα πάντα στο ψηφιακό πεδίο, περιλαμβανόμενων και των αναλογικών σημάτων, τα οποία μετατρέπονται σε ψηφιακά μέσω ADC. Αυτή η ιδέα συνοδεύει κάποια από τα προϊόντα της Technics ήδη από το 2014 και στην περίπτωση του SU-R1000 φτάνει στο αποκορύφωμά της, καθώς και ο ενσωματωμένος προενισχυτής phono, εφαρμόζει την αποέμφαση με το σήμα στο ψηφιακό πεδίο. Το ψηφιακό phono προσφέρει επίσης την δυνατότητα για μερικά “άλλα” κόλπα, στα οποία περιλαμβάνεται αλγόριθμος για την βελτίωση του διαχωρισμού των καναλιών καθώς και διόρθωσης/βελτίωσης της συνολικής απόκρισης, που λαμβάνει υπόψιν του τα χαρακτηριστικά της κεφαλής.
Ο υπόλοιπος ενισχυτής κάνει χρήση μερικών γνωστών τεχνολογιών της Technics όπως η LAPC (βελτιστοποίηση της λειτουργίας του σταδίου εξόδου με βάση τα χαρακτηριστικά των ηχείων) και η JENO (ελαχιστοποίηση του Jitter με ταλαντωτή που τροφοδοτείται από μπαταρία) ενώ έχει προστεθεί και μια νέα τεχνολογία η ADCT (Active Distortion Canceling Technology) η οποία, με βάση τα όσα αναφέρει η εταιρία, μειώνει την παραμόρφωση στο στάδιο εξόδου αντισταθμίζοντας την επίδραση των μεγαφώνων και την πτώση τάσης του τροφοδοτικού, όταν ο ενισχυτής λειτουργεί σε υψηλή ισχύ. Η τροφοδοσία είναι διακοπτική (με τέσσερα ανεξάρτητα τροφοδοτικά) και το ίδιο το στάδιο ισχύος είναι υλοποιημένα με ημιαγωγούς GaN FET (νιτριδίου του Γαλλίου).
Η Technics δεν έχει κάνει “οικονομίες” στις δυνατότητες του ενισχυτή, ο οποίος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, balanced είσοδο phono, single ended και balanced αναλογικές εισόδους, τέσσερις συμβατικές ψηφιακές εισόδους καθώς επίσης και δύο θύρες USB-B για streaming.