Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/05/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Sonos ανακοίνωσε το κορυφαίο soundbar Arc.

Η Sonos ανακοίνωσε το κορυφαίο soundbar Arc.
2020/05/06, [δ.τ.]

Το Arc αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο soundbar του γνωστού κατασκευαστή. Με μεγάλες δυνατότητες ρύθμισης/προσαρμογής στον χώρο, συμβατότητα με Dolby Atmos και δυνατότητα συνεργασίας με Amazon Alexa και Google Assistant, δικαίως χαρακτηρίζεται ως “smart”!
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, το Arc έχει σαν στόχο την δημιουργία μιας μεγάλης σε εύρος στερεοφωνικής εικόνας και την απόδοση πολύ καλής ποιότητας χαμηλών συχνοτήτων. Για να το πετύχει αυτό, αναφέρει η Sonos, βασίζεται σε ένδεκα συνολικά μεγάφωνα από τα οποία τα δύο ακτινοβολούν προς την οροφή, ώστε να δημιουργείται ένα ηχητικό πεδίο με αίσθηση του ύψους. Η ανάπτυξη του Arc έχει γίνει σε συνεργασία με επαγγελματίες του κινηματογραφικού ήχου (κάποιοι από τους οποίους έχουν κερδίσει και Oscar) και η ηχητική του συμπεριφορά ελέγχεται μέσω λογισμικού, το οποίο λαμβάνει υπόψιν του το συνολικό set-up καθώς και το είδος του προγράμματος. Το Arc προσαρμόζεται αυτόματα σε δικαναλικό ή Dolby 5.1 υλικό, καθώς επίσης και σε soundtracks κωδικοποιημένα με Dolby Atmos.
Ο χρήστης μπορεί, επίσης, να επέμβει στην απόδοση του soundbar μέσω της εφαρμογής της Sonos, επιλέγοντας τον τονισμό των διαλόγων και την λειτουργία σε Night Sound mode (ώστε να μειώνεται η δυναμική περιοχή και να μην ενοχλούνται οι... γείτονες και οι συγκάτοικοι). Το Arc ενσωματώνει την τελευταία έκδοση της τεχνολογίας Trueplay, η οποία ρυθμίζει την απόδοση του ηχείου, με βάση την ακουστική του χώρου.
Όπως όλα τα προϊόντα της Sonos, το Arc ακολουθεί μια μίνιμαλ αισθητική και θα είναι διαθέσιμο σε δύο χρώματα, ματ λευκό και ματ μαύρο. Θα μπορεί να τοποθετηθεί, είτε συμβατικά, κάτω από την τηλεόραση, είτε στον τοίχο με το ειδικό κιτ. Η σύνδεση γίνεται μέσω HDMI/eARC.
Ο έλεγχος του ηχείου μπορεί να γίνει είτε με κλασικό τηλεχειριστήριο, είτε μέσω της εφαρμογής της Sonos (το Arc βασίζεται στην νέα πλατφόρμα S2 της εταιρίας), είτε μέσω φωνητικών εντολών από Amazon Alexa και Google Assistant.
Το Arc αντικαθιστά τα παλαιότερα μοντέλα Playbar και Playbase της Sonos και αναμένεται στην αγορά στις 10 Ιουνίου.

info: ΑVision, τηλ.: 210-9577.030, http://www.avision.gr/, https://www.sonos.com/