Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 12/10/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Rotel Tribute: Επετειακές εκδόσεις για τον Ishiwata.




Rotel Tribute: Επετειακές εκδόσεις για τον Ishiwata.
2020/08/28, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής ανακοίνωσε δύο ειδικές εκδόσεις των ιδιαίτερα δημοφιλών συσκευών της, A11 και CD11, προκειμένου να τιμήσει τον θρυλικό σχεδιαστή Ken Ishiwata ο οποίος έφυγε από την ζωή πριν από έναν περίπου χρόνο, τον Νοέμβριο του 2019. Η επιλογή δεν είναι, βεβαίως, τυχαία, καθώς τόσο ο ολοκληρωμένος ενισχυτής όσο και το CD player που αποτελούν τα αντικείμενα της σειράς Tribute, είχαν ήδη μελετηθεί από τον Ishiwata, ο οποίος είχε προτείνει και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, σε επίπεδο πρωτότυπου, τις οποίες -ατυχώς- δεν έμελλε να πραγματοποιήσει ο ίδιος. Ωστόσο η ομάδα την οποία ο ίδιος είχε δημιουργήσει για τον σκοπό αυτό (ανάμεσά τους και ο Karl-Heinz Fink), προσφέρθηκε εθελοντικά και συνέχισε την δουλειά του. Το αποτέλεσμα είναι ο A11 Tribute και το CD11 Tribute.
Οι βελτιώσεις του Ken Ishiwata σε ήδη υπάρχουσες συσκευές δεν ήταν ποτέ απλή υπόθεση. Ο Ιάπωνας επέλεγε πολύ προσεκτικά τις συσκευές με τις οποίες θα ασχολιόταν, τις μελετούσε εξονυχιστικά και οι προτάσεις του μεγιστοποιούσαν τις επιδόσεις χωρίς -συνήθως- υπερβολική επιβάρυνση στην τελική τιμή.
Στην περίπτωση του Α11 έχουν αντικατασταθεί παθητικά εξαρτήματα στο δρόμο του σήματος (δέκα συνολικά πυκνωτές και δύο αντιστάσεις, στον ενισχυτή, έξι πυκνωτές στο στάδιο ρύθμισης της στάθμης και το 50% των παθητικών εξαρτημάτων στο στάδιο του προενισχυτή), ενώ έχει προστεθεί υλικό απόσβεσης στο σασί ώστε να μειωθούν οι κραδασμοί.
Αντιστοίχως μεγάλες αλλαγές έχουν γίνει και στην περίπτωση του CD11, με αντικατάσταση οκτώ πυκνωτών και μιας αντίστασης στον DAC και όλων των πυκνωτών στο τροφοδοτικό, ενώ για το σασί ακολουθήθηκε μια προσέγγιση παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιήθηκε στον A11. Στην περίπτωση του CD11 υπήρξαν ακόμη αλλαγές στην στήριξη του σασί καθώς επίσης και στην ηλεκτρική γείωση.

info: Ν.Ι Λάιος, τηλ.: 210-862.9513, http://www.laiosav.gr/, http://www.rotel.com/